Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunilla Persson avslöjar hemligheten om pengarna – kravet från SVT

27 jan, 2024, 11:00 

Gunilla Perssons svar på pengafrågan – bara dagar innan premiären av Melodifestivalen.

Annons

Gunilla Persson vet hur man tar för sig i rampljuset. Sedan hon äntrade Svenska Hollywoodfruar för fjorton år sedan, har hon haft en vana att skapa stora och dramatiska rubriker i pressen.

Gunilla Persson om att vinna MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson om att vinna Melodifestivalen

Nu är det dags att omfamna en helt ny spelplan. Gunilla är nämligen en av artisterna i Melodifestivalen 2024, ett äventyr som är både spännande, nytt och pirrigt för den annars så självsäkra Hollywoodfrun.

– Jag har aldrig gjort något sånt här stort i musikväg. Däremot har jag faktiskt varit i Japan och uppträtt i en show. Det här var 1980, jag var jätteung och åkte tillsammans med fem andra svenska tjejer och bildade en grupp som hette Happy Ladies. Japanerna tog emot oss med öppna armar och trodde vi var ”stars”, säger Gunilla Persson till Svensk Damtidning.

Annons
Gunilla Persson
Happy Ladies i Singing in the rain – Manzaonsen hotell, Gunmaken Japan 1980.
Gunilla Persson sjunger
Gunilla Persson sjunger ”Green green grass of home”.
Annons

Gunilla om stödet från dottern Erika

Däremot finns det en riktig sångfågel i familjen. Gunilla Perssons dotter Erika har i flera år gjort egen musik, där hon både skriver och sjunger låtar, och har inför mamma Gunillas melloäventyr varit ett stort stöd.

– Hon tycker det är väldigt kul, även om det inte är hennes typ av musik. Om hon fick frågan att själv ställa upp med sin musik skulle hon nog svara nej, tyvärr, säger Gunilla och fortsätter:

– Jag tycker det är en jättebra plattform för artister att komma fram, men hon vill inte gå den vägen. Hon har heller inte blivit tillfrågad, fast hon är väldigt glad för min skull och det blir ju häftigt att få se morsan stå och sjunga om sig själv på tv.

Erika Persson
Erika Persson har varit ett viktigt stöd när Gunilla Persson nu kastar sig ut i Mellovärlden.

Gunillas svar på pengafrågan

Gunilla Persson har inga problem att prata om sitt melloäventyr, men det finns vissa saker som hon inte kan berätta – saker där SVT varit tydliga med att artisterna inte får säga något.

Annons

När Svensk Damtidning frågar Gunilla hur bra betalt hon får, är hon noggrann med att inte avslöja något. Då skulle hon nämligen bryta mot det kontrakt som hon skrivit på.

– Du, det där är superhemligt. Det är kontrakt på att man inte får avslöja sånt, annars hade jag gärna gjort det.

Men du får bra betalt?

– Haha, jag kan varken svara ja eller nej.

Gunilla Persson
Gunilla Persson säger att hon inte får svara på frågor om hur mycket hon tjänar på att göra Melodifestivalen.

Foto: TT

Annons