Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunilla Persson går ut med sanningen om Erikas pappa – efter alla år

06 mar, 2024, 09:00 
Gunilla Perssons ord om dottern Erika Perssons pappa.
Annons
Gunilla Persson om att vinna MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson om att vinna Melodifestivalen

Gunilla Persson har gjort sig känd som en av Sveriges mest ikoniska tv-profiler. Med sin frispråkiga och teatraliska persona lämnar hon ingen oberörd och har under åren bjudit på flera snackisar.

Stor del av tv-karriären har handlat om hennes bravader i realityserien Svenska Hollywoodfruar, men senaste tiden har hon varit i ropet i ett helt annat sammanhang: som en av artisterna i Melodifestivalen.

Gunilla Persson
Gunilla Persson har efter sejouren i Svenska Hollywoodfruar fortsatt att skapa rubriker.Jonas Ekströmer/TT

Gunillas ord om Erikas pappa

Vid sidan om karriären har det funnits en annan nyfikenhet kring Gunilla Persson. Dottern Erika Perssons pappa har aldrig avslöjats och Gunilla har i upprepade intervjuer vägra att röja hans identitet.

Annons

Gunilla Persson har i flera år visat upp en extravagant livsstil och i en tidigare intervju med Göteborgs-Posten har hon fått frågor om hur hon försörjer dottern Erika.

– Med pengar från Erikas pappa. En man som inte kan försörja sin kvinna är ingen riktig man enligt min åsikt, svarade Gunilla och ville inte svara på frågor om pappan fanns med i bilden.

– Nej, ingen kommentar. Men jag kan säga att Erika har pengar så att hon aldrig behöver arbeta under resten av sitt liv.

Gunillas krav på pappan

Men att pappan har det gått ställt råder det ingen tvekan om. Dokument från 2015, som Expressen nu tagit del av, visar att han är en miljardär i 90-årsåldern och att han tidigare varit med på Forbes lista över USA:s 400 rikaste.

Annons

I dokumentet yrkade Gunilla Persson att pappan, som hittills betalat 100 000 kronor i månaden för underhåll, skulle betala mer på grund av att underhållet inte motsvarade ”den livsstil Erika borde ha med tanke på hennes pappas förmögenhet”.

Gunilla Persson planerar att i framtiden släppa en bok om sitt liv. På frågan vilket kapitel som varit det svåraste att skriva, svarar hon:

Erika Persson och Gunilla Persson
Gunilla Persson med dottern Erika Persson.Jari Kantola/TT

– Ja, det är ju det om Erikas far.

Foto: TT

Annons