Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunilla Persson hotar att stämma TV4-profilen efter händelsen: "Brott har begåtts"

04 jan, 2024, 15:00 
Louise Wibergh Lenti

Bråket mellan Gunilla Persson och Mauri Hermundsson har trappats upp.

Annons
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i Melodifestivalen

Det var i början av november som bråket mellan Hollywoodfrun Gunilla Persson och TV4-profilen Mauri Hermundsson blev offentligt.

Gunilla medverkade i Mauris program "Mauri – vad hände sen?" och blev minst sagt upprörd över vad hon såg.

Det omtalade programmet

Tanken med Mauris program är att låta tittarna träffa en tidigare känd person och se vad de har för sig nu för tiden. Inspelningen med Gunilla Persson blev däremot inte riktigt som han tänkt sig då den krockade med begravningen av Gunillas mamma Iris som gick bort tidigare i år.

Gunilla bjöd med filmteamet att vara med på begravningen och minnesstunden som följde efteråt. Mycket mer än så får inte plats i programmet.

Det sista vi får se är en middag mellan Gunilla och Mauri dagen efter begravningen. De befinner sig på ett diner där Gunilla äter en quesadilla som senare visar sig ge henne matförgiftning – något som Mauri lägger stor vikt vid och skämtar om i en speaker över bilderna.

Mauri Hermundsson, Gunilla Persson
Här är den omtalade middagen där stackars Gunilla blev matförgiftad.

Det komiska tilltalet var inget som gick hem hos Gunilla och när programmet släppts rasade hon över hans beteende till sina följare på Instagram.

Annons

Utöver att hon upplevt att Mauri "spelat pajas" och drivit med hennes vänner på mottagningen efter begravningen var Gunilla otroligt upprörd över att man gjort sig rolig på hennes sjukdom.

"Och var finns humorn i att jag skulle bli så magsjuk över att äta middagen som Mauri bjöd på? Det kan väl iallafall inte vara den nya galghumorn i Sverige eller tycker man det är roligt att man har orsakat att någon blir sjuk?" skriver Gunilla.

Kommentaren som förvärrade allt

Konflikten har nu trappats upp efter att Mauri Hermundsson medverkat i "TV4:s Nyårskarameller" som sändes på nyårsdagen.

Programledaren Tilde de Paula Eby konfronterar Mauri angående programmet med Gunilla.

– Du har träffat Gunilla Persson och det blev inte bra alls, utan du förgiftade henne och sen blev det dålig stämning, säger Tilde.

Annons

Mauri skämtar bort det med att säga att det hela eventuellt slutar med att han sitter i domstol mot Gunilla. Därefter spelas klippet från middagen med Mauri och Gunilla som följs av stora applåder av publiken i studion.

– En applåd för att jag förgiftade Gunilla Persson! säger Mauri som där och då inte vet om vilken boll som just satts i rullning.

Mauri Hermundsson, Nyårskarameller
Mauri Hermundsson applåderandes i soffan hos TV4:s Nyårskarameller efter klippet med hans och Gunilla Perssons middag.

Persson hotar med advokater

Mauri Hermundssons uttalande om att han förgiftat Gunilla Persson fick både Gunilla och hennes advokater att reagera. Gunilla menar att Mauri gjort sig skyldig till misshandel då han uppsåtligen gjort henne sjuk.

– Om han tycker det är kul att skämta om någons sjukdomstillstånd inför hela svenska folket då har både produktionsbolagen, TV4 och Mauri något att fundera över. Att sitta och applådera för att man skulle ha förgiftat en person tycker jag är under all kritik, säger advokaten Mark Safaryan till Aftonbladet.

Annons

– De uppgifterna som han uppger under det här tv-programmet är allvarliga och tyder på att brott har begåtts mot min klient, fortsätter Mark Safaryan som nu skickat ett brev till Mauri som har 13 dagar på sig att ge sin syn på händelsen.

Mauri verkar dock ta det hela med en klackspark. När hans program med Gunilla hade släppts och han fått höra hennes kritik beklagade han i Expressen att hon var upprörd men sa samtidigt att:

– Mycket av det hon skriver får man nog ta med en nypa salt, men att hon kallar mig pajas tycker jag känns uppfriskande och träffande.

Foto: TT / TV4

Annons