Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunilla Persson i ambulans till sjukhus – resan till Sverige skjuts upp

01 feb, 2024, 12:00 
Louise Wibergh Lenti
Hollywoodfrun berättar om den otäcka händelsen: "Fruktansvärd"
Annons
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i Melodifestivalen

Den 3 februari är det dags för årets Mello-cirkus att dra igång igen. Under sex veckor kommer 30 bidrag tävla om den hedervärda sångfågeln och chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Malmö i maj.

Med bara dagar kvar till den stora premiären är förberedelserna i full gång. Koreografier ska sättas, stämband ska värmas upp och kläder ska checkas några extra varv.

Någon som däremot fått lägga tonartshöjningen på is är Hollywoodfrun, och numera artisten, Gunilla Persson, 65. Resan till Sverige har blivit uppskjuten efter att Persson förts till sjukhus med ambulans.

Föll i hemmet

För redan ett år sedan tvingades Gunilla Persson uppsöka vården. Då var det en otäck fallolycka i hemmet som resulterade i ett brutet revben och en skadad fot.

Annons

– Det gjorde så obeskrivligt jädra ont och det går inte ens att beskriva. Det är nog den värsta smärtan som jag har upplevt i mitt liv, berättade Gunilla för Aftonbladet.

Gunilla skulle sätta upp ljusslingor i trädgården när olyckan var framme. Hon snubblade till i en trappa och föll rakt in i en blomkruka i marmor. Fallet resulterade i en blåslagen stukad fot och ett brutet revben och Gunilla fick bäras ut på bår av vårdpersonal.

Tiden läker som bekant de flesta såren och redan efter några dagar såg foten bättre ut.

Ambulans till sjukhus

Nu har oturen hittat Gunilla Persson igen. Natten till torsdag, svensk tid, möttes Gunillas följare på Instagram av en bild på Gunilla i en sjukhussäng.

"Inte kul att ligga på sjukhuset. Fick åka ambulans hit i förrgår pga fruktansvärd yrsel." skriver Persson.

Som tur var hade hon dottern Erika på plats hos sig hela första natten som spenderades på akuten.

"Jag väntar på en sjukgymnast som nog kan hjälpa om det är Vertigo eller Kristallsjukan. Ingen stroke och inga tumörer tack gode Gud i himmelen." skriver Gunilla som är väldigt mån om att bli bra snabbt.

Resan till Sverige och Melodifestivalen har behövts skjutas upp några dagar men som tur är medverkar inte Gunilla förrän i deltävling 3 i Växjö den 17 februari.

Det bör med andra ord finnas tid för återhämtning så att hon kan komma upp på benen och vara redo att ta Sverige och mello-publiken med storm. Krya på dig Gunilla!

Foto: TT / Instagram

Annons