Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunilla Persson i stor sorg – älskade katten Tusse är död

20 dec, 2023, 09:40 
Louise Wibergh Lenti

Gunilla Perssons katt överlevde branden men kunde inte vinna över sjukdomen. Gunilla Persson: "Erika och jag har gråtit så mycket"

Annons
Gunilla Persson om att vinna MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson om att vinna Melodifestivalen

Hollywoodfrun Gunilla Persson har haft ett riktigt kämpigt år med stora förluster.

I mars nåddes vi av den tragiska nyheten att hennes mamma Iris gått bort. De som följt serien Svenska Hollywoodfruar vet mycket väl vem Iris var då hon ofta syntes till hemma hos Gunilla. Efter att programmet lagts ner kunde vi följa Gunilla och mamma Iris fina relation på Gunillas Instagram och även den stora saknaden när mamman lämnat jordelivet.

Nu har sorgen återvänt till Gunilla Persson. Under tisdagskvällen nåddes vi av beskedet att Gunillas älskade och övernaturliga katt Tusse Tiger gått bort mycket plötsligt.

Gunillas övernaturliga ögonsten

Katten Tusse Tiger blev känd för allmänheten 2017 då han mot alla odds överlevde en brand i Gunilla Perssons hem.

Annons

Efter vad som tros varit en explosion i grannens hus brann Gunillas hus i Pacific Palisades i Los Angeles ner. Branden startade på övervåningen i Perssons suterränghus vilket gjorde att Gunilla och dottern Erika, som befann sig på nedervåningen, kunde ta sig ut utan större skador. Den älskade katten Tusse Tiger kunde däremot inte hittas någonstans och befarades ha omkommit i branden.

Gunilla Persson
Gunilla utanför det nedbrunna huset i Los Angeles 2017.

Några dagar efter branden skulle Gunilla hämta en bok i huset som dottern Erika behövde till skolarbetet. Då hörde hon plötsligt ett välbekant jamande – det var Tusse Tiger som överlevt trots allt!

– Det är Guds mirakel, sa en skärrad men överlycklig Gunilla Persson till Aftonbladet då.

Gunilla Persson: ”Vi visste inte om det…”

Trots den mirakulösa flykten från branden kom så den tragiska nyheten att Tusse Tiger har lämnat oss.

Annons

"Erika och jag har gråtit så mycket - Vår mest älskade lilla Tusse Tiger, vår ikoniska, övernaturliga ögonsten till kissekatt har lämnat jordelivet." skriver Gunilla Persson på sin Instagram.

Hon berättar vidare att kvinnan som tar hand om hennes djur upptäckt att Tusse plötsligt fått svårt att gå och valt att åka in med honom till djursjukhuset.

"Man försökte CPR och allting men en ny typ av cancer i mjälten hade spridit sig hastigt. Vi visste inte om det… " skriver Gunilla som vid tidpunkten befann sig i London med Erika.

Nu är Gunilla på väg hem till Los Angeles för att ta ett sista farväl av älskade Tusse Tiger och krama om katten Lulle och hunden Scooby.

Foto: TT / Instagram

Annons