Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunilla Persson ryter ifrån mot Fröken Snusk efter hånet: ”Väldigt tråkigt”

30 jan, 2024, 16:00 
Gunilla Persson bryter tystnaden om relationen till Fröken Snusk.
Annons

Hollywoodfrun Gunilla Persson ställer sig för första gången på Melloscenen för att framföra låten ”I won't shake (La la Gunilla)”, ett nummer som kommer kräva både mycket rörelser och träffsäkra toner.

Gunilla Persson om att vinna MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson om att vinna Melodifestivalen

Till vardags bor hon i den soliga delstaten Kalifornien. Under åren har hon varit rätt avskärmad från Melodifestivalen och berättar för Svensk Dam att hon inte har superbra koll på vilka svenska artister som är i ropet.

En av artisterna är Fröken Snusk, även hon ny i Mellosammanhang, och när Gunilla Persson fick höra talas om artisten och låtarna hon förknippas med, var det inte utan att hon uttryckte sig skeptiskt.

Gunilla Persson
Gunilla Persson kommenterar nu Fröken Snusk-låten ”Rid mig som en Hollywoodfru”.Henrik Montgomery/TT

– Jag visste inte vem hon var förrän jag träffade henne på pressträffen och fick höra talas om henne. Jag är inte så uppdaterad på musiken i Sverige, men jag kan säga att jag inte tycker om den här typen av musik. Man ska dra sig från att skriva såna här läskiga texter. Unga människor behöver bättre förebilder än en massa snusk, säger Gunilla Persson till Svensk Dam.

Annons

”Väldigt tråkigt”

Fröken Snusk ligger bakom låten ”Rid mig som en dalahäst”, en låt som inte roar Gunilla Persson speciellt mycket, och strax efter deras första möte på pressträffen släpptes låten ”Rid mig som en Hollywoodfru”.

Man behöver inte vara en raketforskare för att förstå att låten anspelar på Gunilla Persson. Hollywoodfrun är inte helt nöjd med Fröken Snusks drag och tycker det är trist att hon valt att göra låten.

– Ja… det är tråkigt, tycker jag. Väldigt tråkigt att man drar nytta av mig på det här sättet. Det är tråkigt.

Så är relationen i dag

Samtidigt vill Gunilla Persson fokusera på det positiva – och hon har heller ingenting emot Fröken Snusk som person. Faktum är att hon i samband med pressträffen fick en ros av epadunk-drottningen.

Däremot ser hon gärna att artisten slutar att göra den typen av musik och kanske väljer en annan väg framöver, där texterna är lite mer rumsrena.

– Hon var väldigt snäll mot mig och gav mig en ros, så det kanske mest är folket runt omkring henne som övertalat henne att göra de här grejerna.

Fröken Snusk
Gunilla Persson är inget fan av Fröken Snusks musik.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons