Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunilla Persson ställer in – bara en dag före mello: "Det är det som är"

16 feb, 2024, 15:30 
Pernilla Albinsson
Gunilla Persson på Melodifestivalens presskonferens
TT.
Gunillas Perssons Mello-debut har kantats av osäkerheter och hälsoproblem.
Annons

Det har varit många vändor kring Gunilla Persson och hennes medverkan i Melodifestivalen.

Clara Klingenströms avslöjande om Gunilla Persson: ”Det går inte”Brand logo
Clara Klingenströms avslöjande om Gunilla Persson: ”Det går inte”

Till en början var det till och med osäkert om Gunilla skulle kunna ta sig till Sverige. Hon har haft hälsoproblem och hennes flygresa till Sverige var tvungen att skjutas upp.

Efter att hon till slut tog sig till Sverige har hon haft problem med jetlag och yrsel. På grund av det blev hon tvungen att ställa in både dansträning och planerade intervjuer under veckan.

Jacqline, Gunilla Persson, och Clara Klingenström, Klaudy, Cazzi Opeia och Kim Cesarion
Jacqline, Gunilla Persson, Clara Klingenström, Klaudy, Cazzi Opeia och Kim Cesarion är de som utgör startfältet i den tredje deltävlingen.Johan Nilsson/TT

Dök inte upp

På torsdagskvällen dök dock Gunilla upp på ett mingel och verkade redo att genomföra de sista uppgifterna innan helgens tävling.

Annons

Gunilla dök upp som planerat på fotograferingen för den artisternas obligatoriska presskonferensen. När det sedan var dags för intervjuerna var det dock hennes låtskrivare Fredrik Andersson som hade tagit hennes plats.

– Det är framförallt att hon är trött och att hon fortfarande lider av kristallsjukan och jetlag, så hon måste ta det lugnt. Hon har också ett tandläkarbesök inbokat i dag. Hon kommer att vara med i kväll, säger han till Aftonbladet.

Viktigt att artisterna är med på presskonferensen

Fredrik Andersson berättar att anledningen till tandläkarbesöket är en händelse som hände under torsdagen som han inte vill gå in mer på:

Annons

– Hon har tappat en liten flisa på tanden. Och hon vill vara perfekt på lördag så den ska fixas. Det är det som är. Det är någon liten flisa här i sidan som har åkt av.

Till Aftonbladet säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka att han inte vill uppge skälet för att Gunilla fick stå över presskonferensen. Han säger dock att det är viktigt att artisterna närvarar på presskonferenserna och att det krävs tillräckligt starka skäl om en artist inte ska närvara, vilket han menar att Gunilla har haft.

Foto: TT.

Annons