Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hampus Hedström och Ines Stefanescu vinner Let's Dance 2023

27 maj, 2023, 20:39 
Vinnarna av Let's dance 2023 är Hampus Hedström och Ines Stefanescu.
Annons

Efter elva intensiva dansveckor var det i kväll äntligen dags att kora en vinnare. I Let's Dance-finalen ställdes Charlotte Kalla och Tobias Karlsson mot Hampus Hedström och Ines Stefanescu.

Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejtBrand logo
Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejt

När rösterna räknats stod det klart att Hampus och Ines kammat hem den alltid så åtråvärda glasskon. I ett euforiskt tillstånd kunde man bevittna hur de lyfte skon samtidigt som de dränktes i ett hav av guldkonfetti.

– Gud vad sjukt, gud vad roligt, säger en tagen Hampus.

Hampus Hedström
Vinnarna av Let's dance 2023 är Hampus Hedström och Ines Stefanescu.

Ann Wilson: ”Varit så klok”

Det verkade inte spela någon roll vilken dans Hampus Hedström bjöd på i finalen. Juryn älskade alla tre så pass mycket att de gav samtliga fullpott, vilket innebar totalt 90 poäng för komikern från Sunne.

Annons

Under programmets gång öster juryn lovord över Hampus dansanta egenskaper.

– Du har varit så klok i hur du har byggt tekniken. Du har en konstnärlig aspekt i allt du gör, det är otroligt spännande att följa din resa, säger Ann Wilson.

Hampus Hedström
Hampus Hedström var i chock efter segern i Let's Dance.

Dansscenen stormades av aktivister

Dessvärre fick programmet en tråkig start. När Charlotte Kalla skulle dansa sitt första nummer för kvällen, så stormades scenen av ett par klimataktivister.

I direktsändning kunde man se hur de höll upp en skylt där det stod ”Återställ våtmarker”, samtidigt som en grön rök spred sig i lokalen. Charlotte Kalla fortsatte dock att dansa som om ingenting hade hänt.

– Jag säger bara: vilket pannben du har! Oavsett vad som händer runt omkring dig påverkas du inte. Jag blir så sjukt imponerad, sa Ann Wilson när Charlotte var klar med sin dans.

Foto: TV4

Annons