Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Han pekas ut som ny programledare för Allsång på Skansen: ”Så rätt i tiden”

28 jun, 2022, 22:40 
Sanna Nielsen

Sanna Nielsen lämnar Allsång på Skansen – och redan nu pekas en ersättare ut.

Annons
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tidernaBrand logo
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

Sanna Nielsen, 37, har avklarat premiären av Allsång på Skansen. Det blir också hennes sista premiär. Efter årets säsong lämnar hon rollen som programledare för att kunna fokusera på annat.

Bara dagar innan premiären släppte hon bomben att det får räcka efter sju år som ledande sångfågel på Skansen. Men beslutet var allt annat än lätt, då det varit en så stor del av hennes liv.

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig, sa hon till TT.

Annons
Sanna Nielsen
Sanna Nielsen lämnar Allsång på Skansen efter sju år.

Vilda spekulationen om Sannas efterträdare

Efter chockbeskedet har det spekulerats vilt i vem som kommer ersätta Sanna Nielsen. Aftonbladets nöjesskribent Frans "Tramsfrans" Strandberg skrev att Oscar Zia borde vara ett givet namn för SVT att ringa.

"Han har redan lett Melodifestivalen, har sångröst, och kan troligtvis locka en lite yngre publik. Han är dessutom skåning, precis som Sanna Nielsen och Måns Zelmerlöw. Kom ihåg var ni läste det först!"

Annons

Pekas ut som ersättare: ”Rätt i tiden”

Men alla är inte lika övertygade om att det blir Oscar Zia som tar över allsångspinnen efter Sanna. Ett namn som figurerat på oddslistor är mellostjärnan John Lundvik, 39.

– Jag säger ingen kommentar på den, säger John Lundvik till Hänt och fortsätter:

– Det är nog det största professionella och personliga kvitto man kan få i Sverige att få rollen som allsångsledare. jag tycker också att det hade varit så rätt i tiden att en mörk svensk kille går upp och gör det, det är något som hade varit revolutionerande.

Ja, om det blir sångfågeln John från Växjö som tar över efter Sanna från Bromölla återstår helt enkelt att se!

John Lundvik
John Lundvik kan ersätta Sanna Nielsen nästa år.

Foto: TT

Annons