Händelsen med Rickard Sjöberg bakom kulisserna i Let's Dance – mörkades för tittarna

14 maj, 2023, 11:00 

Rickard Sjöberg fick lämna Let's Dance.

Annons

Programledaren Rickard Sjöberg stal folkets hjärtan redan från vecka ett i Let's Dance, men under lördagen var det slutdansat. Han snubblade på målsnöret inför semi-finalen tillsammans med danspartnern Tove Villför.

Men det har inte bara varit en dans på rosor. Bakom kulisserna har han kämpat med hälsan.

Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”
Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”

Rickard Sjöberg tackade nej till Let's Dance

Att just Rickard Sjöberg ställde upp i Let's Dance kanske inte tittarna tyckte var särskilt konstigt. Han är ju mångårig medarbetare på TV4, kanalen som sänder programmet och är en folkkär programledare efter framgångarna i Postkodsmiljonären.

Recept.se Nyhetsbrev

Men för Rickard var det allt annat än självklart. Föga förvånande har han fått frågan flera gånger, men tackat nej.

Annons

Så varför blev det ett ja denna gång? Han har hustrun Annika att tacka, som han gifte sig med 2015. För Aftonbladet har han berättat om hennes ord som förändrade allt:

– Hon sa: alltså Rickard, du kan ju inte skriva en bok som heter ”Våga vara modig” och sen tacka nej till det här för att du inte vågar – då är du bara en hycklare.

Efter det vågade Rickard sig ut på golvet, och tur var väl det! Han hängde kvar ett bra tag, innan konkurrensen blev för tuff.

– Det känns tråkigt att åka ut, men jag tänker inte gråta för att resan är över, jag tänker jubla för att den blev av över huvud taget, sa han efter beskedet.

Rickard Sjöberg och hustrun Annika i Let's Dance.
Rickard med hustrun Annika, som sett till att komma och peppa honom i studion.

Rickard Sjöbergs kamp bakom kulisserna i Let's Dance

Och faktum är att hans Let's Dance-resa varit just det: tuff. För Hänt berättar han om kampen. Det är ett krävande program att vara med i, med många långa dagar i replokalen. Samtidigt jobbade han på som vanligt, utan att sakta ned. Han sov ingenting – och uppsökte läkarvård.

Annons

– Då sa han att det här är inte så konstigt, du är fylld av stresshormoner och du är påslagen av alla de här anledningarna dygnet runt, säger Rickard till sajten.

Inte ens efter läkarbesöket blev det bättre, trots idoga försök. Allt samtidigt som han varje lördag dansat i Let's Dance framför tittarna som är helt ovetandes om hans kamp.

– Vi har testat med sömntabletter, tyngdtäcke, och allt. Till slut får man fråga sig, vad är sju timmars tablettsömn? Jämfört med fem timmar äkta sömn. Hela våren har varit ett experiment, jag tar en tupplur mitt på dagen och så där för att komma ikapp, men det har varit slitigt, säger han till Hänt.

Foto: TT/TV4

Annons