Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck
– stora hemligheten bakom chockskilsmässan

15 aug, 2021, 05:00 
Lars Johansson
Martin Stenmarck och Hanna Hedlund
Efter drygt 23 år tillsammans har Martin Stenmarck och Hanna Hedlund valt att gå skilda vägar. Så ser deras relation ut idag.

Efter 23 år tillsammans gick Hanna Hedlund och Martin Stenmarck plötsligt skilda vägar.
Det kom som en blixt från klar himmel för de flesta – så ser det forna parets relation ut idag.
– Det har såklart varit en stor förändring för oss alla, skrev de i ett gemensamt inlägg på sina respektive Instagramkonton.

Annons
Allt om Hanna Hedlund!Brand logo
Allt om Hanna Hedlund!

Utåt sett hade de alltid varit det perfekta paret som stod vid varandras sida i vått och torrt.

Bara några månader före kraschen, i april i år, hyllade Hanna Hedlund i en stor intervju i Expressen sin make Martin Stenmarck, deras gemensamma liv och ansträngningarna de gjort för att få familj och karriär att fungera under coronapandemin.

– Vi har varit lyckligt lottade eftersom Martin spelade in ”Lyckoviken” under våren. Sen är vi bra på att vara lediga tillsammans, på att leva på lite, och göra ingenting. Men vi fungerar nog väldigt olika: Han är en sån som sitter och skriver på låtar och inte behöver någon annan för att komma vidare. Jag är en ensemblemänniska som vill ha mitt sammanhang.

– Men det har fungerat väldigt bra, och båda uppskattar att det har varit lättare att vara närvarande föräldrar.

Efter över två decennier tillsammans sa Hanna Hedlund att de båda lärt sig att hantera både med- och motgångar ihop.

Annons

– Jo, men det tror jag. Det har varit upp och ner tidigare, och efter 23 år känner vi varandra så pass väl så att vi kan kommunicera.

Hanna Hedlund, Martin Stenmarck, Lina Hedlund och Nassim Al Fakir. Systrarna och deras respektive har alltid haft en nära relation. Så även efter det uppmärksammade uppbrottet.

Martin Stenmarck övertalade Hanna Hedlund

Det var till exempel Martin Stenmarck som övertalade hustrun Hanna Hedlund att kämpa för att få vara med i "Let's dance". Tidigare hade hon tackat nej till TV4:s succéprogram.

– Ja, då var jag så säker på att vi skulle börja med showen (”Pernilla Wahlgren har hybris”) i januari. Men så sa Martin att tänk om det inte börjar, och ”du vill ju det här”. Jag vill gärna lära mig dansa och känna mig fri i min kropp. Men att göra det med en kamera som följer en nära inpå – jag vara lite rädd för det. Men Martin tyckte att jag skulle sluta fega och bara göra det. Ibland behöver man höra det från någon som känner en väl. Så då ringde jag tillbaka, och frågade om det fanns en plats kvar. På så vis har jag snackat mig in.

Annons

Så. I juni blev separationen officiell.

I ett gemensamt skrivet uttalande som publicerades på både Hanna Hedlunds och Martin Stenmarcks respektive Instagramkonton förklarade det forna paret att kärlekssagan var över:

– Vi har funnits där och stöttat varandra i vått och torrt och det kommer vi alltid göra. Våra tre underbara barn är och förblir mittpunkten och det viktigaste i våra liv. Vi kommer alltid att vara familj men är inte längre ett par. Det har såklart varit en stor förändring för oss alla och vi kommer med största respekt för varandra och framförallt våra barn inte kommentera detta i andra sammanhang.

För de flesta kom beskedet som en chock. Men faktum var att Hanna Hedlund och Martin Stenmarck inte levt tillsammans på ett halvår. Hemlighetsmakeriet hade varit stort.

– Allt har sin tid. Vi har levt separerade i över ett halvår och har beslutat oss för att fortsätta med det, skrev de vidare i sina Instagraminlägg.

Martin Stenmarck friade redan 2012. Då fick han nobben av Hanna Hedlund. De gifte sig först 2016 efter att hennes pappa gått bort.

Hanna Hedlund nobbade Martin Stenmarcks frieri

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck gifte sig 2016. De hade då varit ett par i 19 år. Tillsammans har de barnen Ida, 17, Love, 14, och Saga, 8.

Annons

Redan 2012 försökte Martin Stenmarck fria till Hanna Hedlund, men det blev det nobben från sambon. Andra försöket gick dock bättre, på grund av en mycket tragisk omständlighet.

– Det låter ju helt hemskt. Men jag tror att det var för att min pappa gick bort 2016, har Hanna Hedlund berättat för Expressen.

– På begravningen såg jag hur viktigt det var att ha en process för sorgen, och i det så väcktes något. Vi samtalade mycket, och fick ett behov av att ha en ceremoni också för kärleken. Det kändes som att det var viktigt att befästa vår familj, och vi hade både begravning och bröllop under samma år.

I samband med pandemin tänkte Hanna Hedlund till kring sina livsval. Sökte till universitetet och kom in på socionomlinjen. Något hon nu skjutit på framtiden.

– Alla artister har nog den där känslan av att vad ska jag bli när jag bli stor? Ska jag alltid jobba med det här? Och nu kändes det som att den stunden var kommen, när jag minst anade det, har Hanna Hedlund sagt till Expressen.

Annons

– Men jag var jätteglad att jag kom in, och att fick se att det fanns en möjlighet eller en nästa karriär, även om det visade det sig att jag inte riktigt är klar med underhållningsbranschen.

Efter beskedet om skilsmässan har Hanna Hedlund visat upp lite semesterbilder från Sandhamn. Hon åkte dit ett par dagar tillsammans med nära vännen Sofia Wistam och hennes familj.

”Dina färger var blå... Taack Sofia Wistam och Magnus Wistam för helt ljuvliga dagar i skärgården och ert Sandhamn”, skrev Hanna Hedlund på sociala medier.

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund har inte bara varit ett par privat. De har även uppträtt otaliga gånger tillsammans på landets scener.

Lina Hedlund ett stöd mitt i skilsmässoturbulensen

Mitt i turbulensen har givetvis även Hanna Hedlunds syster Lina funnits där. Systrarna har podden "Lattas döttrar" ihop. Uppkallad efter bortgångna pappan.

Annons

– Vi gjorde 25 avsnitt och där någonstans började vi båda två känna att ska vi göra det här mer? Nu har vi väl pratat klart? Men i samma veva blev vi kontaktade av Poddagency. Det kom in en ny kraft just när vi var i frågeställningen: Orkar vi mer? Med en producent fick vi nytt blod och behövde inte ha de där rollerna. Jag tror att om man är syskon är det lätt att falla in i gamla roller där en kanske bossar och en tjatar, och om det bara pågår kan det lätt bli att man tar varandra för givet. Så att vi fick en producent var helt fantastiskt, och nu är det lika kul igen, har Hanna Hedlund berättat för Expressen.

Systern Lina Hedlund har alltid haft en nära relation till Martin Stenmarck. Hon och maken Nassim Al Fakir har umgåtts mycket med Hanna och ex-svågern.

När Lina Hedlund officiellt bröt tystnaden kring systerns separation var det genom en kommentar på Martin Stenmarcks Instagram. Under en av hans bilder skrev hon: "Glad midsommar!!".

Skilsmässan till trots. Firma Hedlund/Stenmarck håller ihop utåt.

För det är väl som Hanna Hedlund och Martin Stenmarck skrev då de gick ut med uppbrottet:

”Vi kommer alltid att vara familj men är inte längre ett par.”.

Annons