Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hanna Hedlund och Martin Stenmarcks skilsmässa – beslutat vem som får behålla huset

20 jun, 2022, 14:30 
AvElham Mohamed
Hanna Hedlund och Martin Stenmarck

Tidigare i år skickade artisterna Hanna Hedlund och Martin Stenmarck in sin skilsmässoansökan. Nu är det bestämt vem som får behålla huset på Lidingö.

Annons
Allt om Hanna Hedlund!Brand logo
Allt om Hanna Hedlund!

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck var länge ett av Sveriges hetaste nöjespar med många år i branschen på nacken.

Efter 23 år tillsammans kom det, för många chockerande, beskedet. Paret gick ut med att de beslutat sig för att gå skilda vägar.

– Ja, allt har sin tid. Vi har levt separerade i över ett halvår och har beslutat oss för att fortsätta med det. Vi har funnits där och stöttat varandra i vått och torrt och det kommer vi alltid göra. Våra tre underbara barn är och förblir mittpunkten och det viktigaste i våra liv. Vi kommer alltid att vara familj men är inte längre ett par, skrev de forna makarna i ett gemensamt inlägg på Instagram.

Det har ex-paret byggt upp

Från äktenskapet har det forna kärleksparet de tre gemensamma barnen, Ida, 18, Love, 15, och Saga, 10.

Annons

Paret har under äktenskapet bott i huset på Lidingö och har även köpt ett sommarhus i Bollnäs. Sommarhuset har betytt lite extra för Hanna Hedlund då det bland annat är beläget i samma trakter som hon själv växt upp i.

Så delas egendomen upp

I gåvohandlingarna, som paret skickat in till skatteverket, framgår det att Martin behåller sommarhuset. Hanna ger bort sin halva av äganderätten men det finns ett villkor. Om Stenmarck beslutar sig för att sälja sommarhuset ska Hedlund ha möjlighet att köpa det till marknadspris, utan budgivning.

När det gäller huset på Lidingö är det Hanna som behåller det, vilket hänt var först med att rapportera. Martin ger bort sin halva av huset och Hanna tar över lånen som finns kvar på bostaden.

Även här finns ett villkor. Om det är så att Hedlund väljer att sälja huset och priset uppgår till minst 10,5 miljoner kronor, är hon tvungen att betala 310 000 kronor till Martin.

Foto: Instagram, TT

Annons