Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hanna Hedlunds hårda markering mot ex-maken Martin Stenmarck: "Gå f*cking vidare"

04 jan, 2024, 20:20 
Vendela Lönnqvist
Hanna Hedlund berättar om livet som separerad förälder.
Hanna Hedlund berättar om livet som separerad förälder.

Hanna Hedlund diskuterar bråk, gränssättning och föräldraskap i en separation.

Annons

Den 12 juni 2021 meddelade artisterna och kändisparet Hanna Hedlund, 48, och Martin Stenmark, 51, att de separerar – efter att ha varit ett par i över 20 år.

Hanna Hedlunds beslut med nya kärleken: ”Fnittrig!”Brand logo
Hanna Hedlunds beslut med nya kärleken: ”Fnittrig!”

I Instagram-inlägget berättar Hanna att de innan nyheten hade levt på skilda håll i över ett halvår.

Hanna Hedlund om att hantera föräldraskapet

Det forna paret har tre gemensamma barn tillsammans; Ida, Love och Saga. Det må vara tufft att separera, men desto svårare med barn.

Det diskuterar Hanna i podcasten "Jessica & Hanna – Å andra sidan" medan hon berättar om nyårsfirandet i Vemdalen tillsammans med barnen.

Annons

För det krävs ju att man bibehåller kontakten även efter en separation när man har barn tillsammans, vilket kan leda till en hel del osämja.

– Det är så man blir hel efter en skilsmässa också. Det handlar om att släppa oförrätter. Gå f*cking vidare i ditt liv, säger artisten i podcasten.

"Han gör fel och knas"

Hon menar att det är viktigt, med barn i bilden, att kunna hitta tillbaka till en ny typ av relation med sitt ex efter ett uppbrott – något hon benämner som "ett mantra".

– Jag tar ansvar för min del av den här relationen. Resten, 50 procent, är hans ansvar och det försöker jag inte gå in i. Punkt. Så när jag kan tycka att ”så där skulle jag aldrig jag har gjort”, "nej men jag gör inte så", det är bara det jag kan ta ansvar för. Även om jag tycker att han gör fel och knas.

Hanna Hedlund om gränssättningen med Martin Stenmarck

Men självklart finns det gränser även för henne, menar Hanna Hedlund.

Då gäller det att uttrycka sina åsikter på ett konstruktivt sätt.

– Jag kan påpeka det om jag tror att någon far illa av det. Eller om jag själv känner att det ”där är inte okej”, eller ”jag behöver få den här informationen”, då försöker jag kommunicera det. Men man kan kommunicera det på ett schysst sätt. Inte på det där taggiga sättet som man gör om man är i känslan, säger Hanna i podcasten.

Annons