Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hanna Öberg bryter tystnaden om uppbrottet från expojkvännen: "Var besviken – ingenting finns kvar"

08 feb, 2024, 19:30 
Hanna Öberg och Jesper Nelin
Skidskyttestjärnan Hanna Öberg berättar om uppståndelsen kring sitt kärleksliv.
Annons

Hanna Öberg är en världsstjärna inom skidskyttet. Hennes OS-guld i Pyeongchang var en superskräll och ledde till att hon vann Jerringpriset. Därefter har medaljerna fortsatt att regna över 28-åringen, som får ses som en av våra mest folkkära idrottare överhuvudtaget.

Men det har skrivits om mer än medaljer i Hannas fall. Hennes kärleksliv har också fått en del uppmärksamhet, mycket på grund av att det har varit sammanvävt med hennes idrottskarriär.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

Hanna Öberg om uppbrottet från Jesper Nelin

Hon var tillsammans med landslagskollegan Jesper Nelin drygt sex år innan de separerade. Därefter blev hon ihop med en annan skidskytt, Martin Ponsilouma. De har nu köpt hus ihop.

Annons

Men i en intervju med Expressen berättar Hanna om att hon inte uppskattat att hennes kärleksliv blev löpsedelstoff.

Hanna Öberg och Martin Ponsilouma
Martin och Hanna är så söta tillsammans!TT

– Den situationen som uppstod då, det var någonting jag inte såg framför mig skulle behöva hända. Det blev en ganska stor sak i media som jag inte hade räknat med kanske. Jag har inga problem med att vara öppen med att Martin och jag är ett par, han är inte hemlig, men samtidigt vill jag inte dela med mig av precis vad som helst från privatlivet utåt i media. Jag tycker att det gick lite över gränsen i den vevan, säger Hanna till Expressen.

Annons

– Jobbigt vet jag inte om det är rätt ord, jag var lite besviken.

Hanna Öberg är numera ihop med Martin Ponsilouma

Samtidigt vill Hanna understryka att kärleksturerna i skidskyttelandslaget inte lett till något groll eller konflikter. Trots att Jesper Nelin senare blev tillsammans med Martin Ponsiloumas ex-flickvän Fanny Johansson, som också är skidskytt.

– Men nu är det ett överspelat kapitel och verkligen någonting som ligger bakom oss, och alla involverade har gått vidare från det. Det är ingenting som finns kvar, det är gammalt nu, säger Hanna.

Annons