Hanna Öberg rasar mot nakenbilderna

Hanna Öberg

Hanna Öberg har upptäckt osmakliga bilder som cirkulerar. Nu rasar hon.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 9?
Slå på ljud

Hanna Öberg har på kort tid blivit en av Sveriges mest folkkära idrottare. OS-guldet i Pyeongchang var en superskräll – och ledde till att hon vann det prestigefulla Jerringpriset.

Nyligen var det skidskytte-VM slovenska Pokljuka. Hanna inledde mästerskapet superstarkt, genom att fixa ett brons för Sverige i mixedstafetten. Därefter tog hon silver på egen hand i distansloppet och ett brons i single mixed-stafetten.

Hanna Öbergs ilska mot nakenbilderna

Hanna Öberg

Hanna Öberg ser rött när hon får höra om bilderna.

Men Hanna fick inte vars odelat glad länge. Plötsligt började det cirkulera bilder som gjorde henne mäkta arg – och med all rätta.

Det började med att skidskytten Susan Dunklee gjorde en tråkig upptäckt i vallabodarna.

”Kalendrar av lättklädda kvinnor finns hängande på väggarna i många, kanske de flesta, nationers vallastugor. Kalendrarna produceras och distribueras ofta av vallaföretag”, skriver hon under bilden på sin Instagram.

”När jag ser bilder som dessa känner jag mig obekväm och objektifierad. De skickar signaler om att en vallastuga inte är en välkomnande plats för mig eller andra kvinnor. Om vi vill ha jämlikhet, låt oss börja med respekt."

Både Hanna och hennes landslagskollega Sebastian Samuelsson har stämt in i Susans ilska.

– Det jag vänder mig mest emot i det här fallet är det är en producent som fortfarande gör sådant här. Att det här händer 2021, det är helt förfärligt, säger Hanna till Aftonbladet.

– Alla ska kunna trivas, det får inte förekomma sådant skräp. Jag är dock helt övertygad om att förbundet och sporten i stort inte har värderingen att det här är okej, utan det är något gammalt förlegat och det blir nog bara väldigt olyckligt, säger Sebastian.

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades