Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hans Mosesson död – Sverige sörjer Ica-Stig

27 okt, 2023, 07:37 

Hans Mosesson, bland annat känd för rollen som Ica-Stig, har dött, bekräftar familjen för DN.

Annons

Hans Mosesson slog igenom som medlem av den legendariska rockgruppen Nationalteatern. Senare under karriären fick han en andra karriär som Ica-Stig, en återkommande karaktär i en serie reklamfilmer för matbutikskedjan Ica.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

Hans Mosesson död – Ica-Stig har lämnat oss

Nu har Hans Mosesson avlidit, 79 år gammal. Enligt Dagens Nyheter dog stjärnan på sjukhus efter en kort tids sjukdom.

”Det är förkrossande att ha förlorat en så kärleksfull och varm livskamrat och pappa. Vi är så tacksamma över allt vi har haft tillsammans, och att vi fick vara vid Hasses sida under de sista dagarna”, skriver familjen i ett uttalande till DN.

Hans var en erfaren skådespelare, men han har själv vittnat om att rollen som Ica-Stig förändrade hans liv.

Annons

– Jag tycker om att jobba med händerna och arbetade faktiskt som snickare en del när jag inte fick tillräckligt med jobb för att försörja familjen. Jag körde taxi en del också. Det var främst på 90-talet, vi hade det knapert emellanåt, har Hans berättat för GT.

Hans Mosesson lämnar efter sig hustru och tre barn

Efter åren i Ica-såpan har Hans bland annat synts i tv-serierna "Jordskott" och "Sjölyckan". Så sent som i juli berättade veteranen att han gärna ville fortsätta jobba som skådespelare.

– Ja, så länge som någon vill ha mig. Sen vore det väldigt roligt att få göra en film där jag får vara i min egen ålder, och som handlar om livet som äldre man eller pensionär. Jag har en förhoppning om att någon gång få gestalta något sådant, säger han till Expressen.

Hans sörjs närmast av hustrun Carola och deras tre söner. Hans och Carola gifte sig 1985, tre år efter att de träffades för första gången.

– Hon är väldigt driftig och initiativrik. På det sättet håller jag mig igång. Jag har en tendens att gå hemma och inte göra så mycket. Men med henne är det hela tiden projekt, har Hans sagt om hustrun.

Annons