Hans Mosessons varning till Suzanne Reuter – efter besvikelsen

ica-stig ica-stina suzanne reuter

Stina Stjernkvist/TT
Föregångaren höjer ett varningens finger till Suzanne Reuter.
Slå på ljud

I slutet av förra veckan fick vi reda på vem som tar över rollen som Ica-Stig efter Loa Flkman, och valet föll på lågoddsaren Björn Kjellman. Men det var inte den enda förändringen som gjordes i den fiktiva Ica-butiken som blivit så bekant för alla hemma i de svenska tv-sofforna.

Ica-Stig får nämligen sällskap av Ica-Stina, hans syster som äger halva butiken men hittills valt att resa och upptäcka världen. Nu är hon tillbaka i butiken och rollfiguren gestaltas av ingen mindre än Suzanne Reuter, en av Sveriges mest älskade och folkkära skådespelare.

Hans Mosesson höjer varningens finger åt Suzanne Reuter

I och med reklamfilmsseriens långa historik finns det en hel del att lära av de tidigare skådespelarna, varav den främsta kanske är Hans Mosesson, som under 13 år spelade den första Ica-Stig.

I en intervju med Sveriges Radio i samband med att Hans slutade med rollen som Ica-Stig beskrev han några av de negativa aspekterna med rollen.

– Det har varit ett givande och tagande. Jag vet att flera stora fina roller gått min näsa förbi eftersom jag varit så förknippad med Stig. Å andra sidan har jag ju fått många stora roller på grund av Stig, sa Hans då.

hans mosesson ica-stig

Hans Mosesson har tidigare pratat om hur hans starka koppling till Ica-reklamen har legat honom i fatet.

TT

Det har bland annat handlat om stora filmroller, men även teaterroller har varit svårt att ta på sig.

– Jag vet ett par stora filmroller där producenterna sagt nej men där regissörerna velat ha mig. Jag har fått säga nej på grund av tid, till teaterroller, som Ica-filmerna har styckat sönder, säger Hans Mosesson.

Det här är oroväckande besked för Suzanne Reuter, som är en av Sveriges mest meriterade skådespelare med massvis av stora produktioner inom både film och på teaterscenen bakom sig.

Förhoppningsvis är det inget hon kommer behöva göra avkall på i framtiden även om schemat kommer se annorlunda ut nu när hon har Ica-reklamerna att spela in regelbundet.