Här är alla deltagare i På spåret 2022-2023

17 okt, 2022, 08:00 

Succéprogrammet På spåret är tillbaka! Vilka deltar i årets säsong? När börjar säsongen? Vilka husband är med? Vi har svaren!

Annons
Unika filmen: Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022!
Unika filmen: Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022!

1987 sändes det första avsnittet av SVTs långkörare På spåret, ett frågesportsprogram som engagerar folk i landets alla hörn. Sedan 2009 är det Kristian Luuk som leder programmet och Fredrik Lindström som är domare, och så även i år. Det första avsnittet av På spåret sänds den 18:e november klockan 20.00.

Tävlingen delas upp i tre grupper, och varje grupp har ett eget husband. Här är alla deltagare i På spåret 2022-2023, och alla viktiga datum att ha koll på.

Grupp 1

I den första gruppen tävlar:

  • Marie Agerhäll och Fritte Fritzson

Både Marie Agerhäll och Fritte Fritzson gör debut i På spåret och har en lång meritlista bakom sig. Marie kan titulera sig manusförfattare, regissör, skådespelare och är dessutom utbildad journalist. Hon tävlar med komikern Fritte Fritzson som bland annat driver podcasten “Allt du velat veta”.

Annons
  • Lena Nordlund och Niklas Källner

Även denna duo gör premiär i På spåret. Den välmeriterade programledaren och journalisten Lena Nordlund hörs frekvent i radion där hon sedan 1994 huserar i Vetenskapsradion i P1. Niklas Källner är ingen nybörjare på SVT, han är journalist, författare och programledare som bland annat lett programmet Arvinge okänd i SVT.

  • Ina Lundström och Hanna Hellquist

Båda Ina Lundström och Hanna Hellquist har varit med i På spåret förut, och kom under senaste säsongen till final. Ina Lundström är just nu aktuell med succé-podcasten Flashback Forever. Hanna Hellquist är prisbelönt journalist, som bland annat skriver krönikor för Dagens Nyheter och hörs i Morgonpasset i P3.

Avsnitt 1 sänds 18 november 2022: Marie Agerhäll och Fritte Fritzson möter Ina Lundström och Hanna Hellquist

Avsnitt 2 sänds lördag 26 november: Ina Lundström och Hanna Hellquist möter Niklas Källner och Lena Nordlund

Avsnitt 3 sänds 2 december: Niklas Källner och Lena Nordlund möter Marie Agerhäll och Fritte Fritzson

I grupp 1 består husbandet av Bo Kaspers Orkester.

Ina Lundström & Hanna Hellquist
Ina Lundström & Hanna Hellquist.
Recept.se Nyhetsbrev

Grupp 2

I den andra gruppen tävlar:

  • Hasse Aro och Camilla Läckberg

Den legendariska programledaren Hasse Aro gör debut i På Spåret tillsammans med författardrottningen Camilla Läckberg. Läckbergs första bok släpptes för 20 år sedan, och sedan dess har karriären tagit rekordfart. Hasse Aro är ett välbekant och prisbelönt ansikte i rutan som i över 30 år lett programmet Efterlyst.

Annons
  • Emma Peters och Christopher Garplind

Det är första gången både Emma Peters och Christopher Garplind ger sig in På spåret. Emma Peters är skådespelare som slog stort i humorgruppen Grotesco, och har bland annat turnerat med Dramaten och Riksteatern. Hennes medtävlande Christopher Garplind är en omtyckt radioprofil som leder Eftermiddag i P3 och Cyklopernas land på SVT.

  • Cecilia Düringer och Jonatan Unge

Detta radarpar vann förra säsongen av På Spåret, och är nu tillbaka för att skydda tronen. Förutom att hon i grunden är gymnasielärare, är Cecilia Düringer är programledare för podden P3 Historia. Jonatan Unge är komiker och har bland annat synts i SVTs Drugdealer, som han skrivit manus till.

Avsnitt 4 sänds 16 december: Emma Peters och Christopher Garplind möter Camilla Läckberg och Hasse Aro

Avsnitt 5 sänds 23 december: Camilla Läckberg och Hasse Aro möter Cecilia Düringer och Jonatan Unge

Avsnitt 6 sänds 30 december: Cecilia Düringer och Jonatan Unge möter Emma Peters och Christopher Garplind

I grupp 2 består husbandet av MOR.

Vinnarna av På Spåret säsongen 2021-2022
Vinnarna av På Spåret säsongen 2021-2022 Jonatan Unge och Cecilia Düringer.

Grupp 3

I den tredje gruppen tävlar:

  • Jason Diakité och Marcus Samuelsson

Jason och Marcus har båda deltagit tillsammans förut, och är nu tillbaka i SVT-studion för en andra säsong. Jason, är mer känd som Timbuktu, och är en framgångsrik artist, författare och programledare. Han tävlar med stjärnkocken Marcus Samuelsson som står bakom många populära restauranger i Sverige och USA. Han har dessutom skrivit böcker och medverkat i olika matlagningsprogram.

Annons
  • Marit Bergman och Karin Bojs

Marit Bergman och Karin Bojs är båda helt nya i På spåret. Låtskrivaren och artisten Marit Bergman kan skryta med både grammisar och P3-guld-vinster, och flera hitlåtar. Medtävlanden Karin Bojs har en lite annan bakgrund, och är författare och journalist. Hon är Augustprisvinnare och har varit chef på Dagens Nyheter, på deras vetenskapsredaktion.

  • Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

Josefin och Johar är riktiga På spåret-veteraner som gjort hela fyra säsonger tillsammans. De har vunnit hela tävlingen 2017-2018, och kom året därpå tvåa. Josefin är förutom programledare en tv-profil med många strängar på sin lyra – hon är dessutom sångare, författare och komiker. Johar är journalist och programledare som efter en tid på Dagens Nyheter återvänt till Sveriges radio.

Avsnitt 7 sänds 6 januari 2023: Jason Diakité och Marcus Samuelsson möter Marit Bergman och Karin Bojs

Avsnitt 8 sänds 13 januari: Josefin Johansson och Johar Bendjelloul möter Jason Diakité och Marcus Samuelsson

Annons

Avsnitt 9 sänds 20 januari: Marit Bergman och Karin Bojs möter Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

I grupp 3 består husbandet av Smith & Thell.

Johar Bendjelloul och Josefin Johansson.
Johar Bendjelloul och Josefin Johansson.

Tider och dagar

På spåret sänds på fredagar klockan 20.00 i SVT under hösten, och vintern fram tills 2023. Vinnarna i varje grupp går till semifinal, och de två bästa grupptvåorna möts i Andra chansen. De som vinner Andra chansen tar den sista semifinalplatsen. Finalen, där vinnarna koras, sänds den 17 februari.

Alla deltagare av På spåret 2022-2023
Alla deltagare av På Spåret 2022-2023.

Här är datumen för slutspelet:

27 januari: Andra chansen

3 februari: Semifinal 1

10 februari: Semifinal 2

17 februari: Final

Husband under slutspelet är Benny Anderssons Orkester.

Husbanden under På Spåret 2022-2023
Husbanden som dyker upp i På Spåret 2022-2023.

Foto: SVT

Annons