Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här är årets Rosa band – designat av Bea Szenfeld

19 sep, 2018, 17:00 
Av
Varje år drabbas 8000 kvinnor av bröstcancer. Genom att köpa det Rosa bandet bidrar du med pengar till forskning för att bekämpa sjukdomen.
Annons

Det är modedesignern Bea Szenfeld som i år fått uppdraget att designa det Rosa bandet för Cancerfonden. Bandet, som är utformat som en stege, är tillverkat av slitstarkt papper.

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger hon i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Rosa Bandet 2018.

Det Rosa bandet säljs för att sprida kunskap kring cancer och kostar 40 kronor.

– Vi är stolta över att Bea Szenfeld med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden i pressmeddelandet.

Foto: IBL/ Cancerfonden

Av: Anaïs Gonzáles Cruz

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons