Här är Ernst Billgren 25 år yngre fru Julia

ernst billgren fru julia billgren

Julia Billgren är gift med konstnären Ernst Billgren, som är aktuell med Stjärnorna på slottet. Men vad vet du egentligen om henne? Här är fyra saker du kanske inte visste.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

Ernst Billgren, alias Wilhelm von Kröckert, är en av Sveriges mest kända konstnärer och är sedan 1997 ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna. Senast vi såg honom var i realityserien Äkta Billgrens på SVT, och inom kort kommer vi att få se honom i Stjärnorna på slottet.

Många nyfika på Ernst Billgrens fru Julia Billgren

Tidigare var han gift med konstnären Helene Billgren som han har barnen Elsa och Sigge ihop med. Paret gick skilda vägar år 2012 efter att ha varit tillsammans i nästan 30 år.

Det dröjde dock inte länge innan en ny kvinna fans vid Ernst sida - nämligen den 25 år yngre Julia Billgren. Kärleksparet gifte sig år 2014. Uppmärksamma tittare såg henne skymta fram i Äkta Billgrens, men vem är hon egentligen och vad har hon för intressen?

Här är fyra saker du inte visste om Julia Billgren!

Hette Hellberg innan hon gifte sig

Innan Julia gifte sig med Ernst hette hon Hellberg i efternamn. När de gifte sig var Ernst 56 år och Julia 31.

Är inte intresserad av familjeliv

Maken Ernst har tre barn sedan tidigare, men enligt en intervju i SvD Perfect Guide är familjeliv och barn inget för Julia.

– Många par med stor åldersskillnad ska ju prompt ha den där nya kullen. Jag fattar inte det. Själv är jag fullkomligt ointresserad av allt det där. Vi har annat för oss, sa Julia till tidningen.

Har läst konsthistoria i många år

Julia har ett stort konstintresse och har bland annat studerat konsthistoria i många år. Enligt Ernst har hon också väldigt gott omdöme:

– Hon har studerat konsthistoria i många år och har väldigt gott omdöme, så jag frågar gärna henne till råds vad gäller färger eller form, han har berättat för tidningen Mitt i.

Odlar gärna hemma

Julia och Ernst bor i Anders Zorns gamla konstlägenhet på 190 kvadratmeter vid Slussen på Södermalm, vars vardagsrumsfönster sägs vara prytt av Julias prunkande sticklingar och odlingslådor.

– De där är det Julia som pysslar med. De ska väl till sommarhuset, antar jag, avslöjade Ernst i ett reportage i Svd Perfect Guide.

Foto: TT