Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här är inslaget TV4 vägrade visa – stoppades från att sändas

15 maj, 2022, 06:00 
TV4s logga och Anders Pihlblad

Anders Philblad visar upp inslaget TV4 vägrade att sända.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Anders Pihlblad har stått för lång och trogen tjänst på TV4, redan 1997 började han jobba där, då som politisk kommentator. Numera gör han fortfarande politiska inspel, men är allra främst programledare för Nyhetsmorgon.

Och med sin långa erfarenhet på kanalen finns det gott om utrymmen för tabbar. Anders Pihlblad berättar nu om inslaget han gjorde med den tidigare stadsministern, som inte fick se dagens ljus – förens femton år senare.

Relationen med kollegan

Pihlblad har mer än sin karriär att tacka TV4 för, det var nämligen som bekant här han träffade sin nuvarande make Henrik Alsterdal. Romansen som började vid kaffemaskinerna på jobbet, har lett till två barn och nästan femton år tillsammans, varav tio i äktenskap.

Att de har barn kanske inte många vet om, och det är inte helt konstigt. Paret har nämligen tagit ett beslut att inte visa upp sina två barn på sociala medier.

– När de bli så pass stora att de själva kan bestämma sådant och förstå vad det innebär så kan vi nog vara öppna för det. Men jag tycker de ska få möjligheten att vara privata och utveckla sina egna personligheter utan att vara någons son eller dotter. Så tänker vi och vi tycker det känns jättebra. Men jag har all respekt för folk som resonerar på andra sätt, säger Pihlblad till Hänt.

Annons

Intervjun som stoppades

Och trots att Anders Pihlblad nu är en av kanalens mest rutinerade ansikten, har även han haft dåliga dagar på jobbet. Det var när han skulle intervjua före detta stadsminister Göran Persson som saker och ting gick snett.

Så pass snett, att TV4 inte sände intervjun. Han berättar för Hänt att han inte riktigt var säker på vad intervjun skulle handla om, och när han ställer sin första fråga till Göran verkar inte han heller riktigt förstå vad det handlar om. Det hela slutar i ett skrattkalas, och varken Pihlblad eller Persson lyckas hålla masken i intervjun.

– Han hade inte riktigt koll på vad jag skulle fråga om, så det blev en krock där. Han exploderade i skratt vilket jag också gjorde. Materialet jag kom hem med var osändbart, det blev aldrig något, berättar han för Hänt.

Men femton år senare, i Nyhetsmorgon, valde att han lägga skammen åt sidan och visa upp klippet. Och tur var väl det, ett gott skratt utlovas! Du kan se klippet här.

Foto: TT/TV4

Annons