Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här avslöjas bluffen i Masked Singer – vet redan om allt: ”Jättejobbigt”

31 mar, 2023, 17:00 

Juryn informerade om allt i Masked Singer – tittarna lämnas ovetandes.

Annons

Utklädda till spektakulära figurer uppträder kändisar med sång och dans inför en road jury och publik. Innan det blir dags för att ta av sig masken, är det få som vet vem som döljer sig bakom den extraordinära outfiten.

Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Längs vägen erbjuds ledtrådar som den kompetenta juryn, bestående av Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai, och tv-publiken ska försöka lista ut.

Masked Singer har under sina två säsonger blivit en stor succé och lockat miljonpublik. Med sitt hemlighetsmakeri väcker programmet också stor nyfikenhet, vilket gjort att listor på eventuella kändisar läckt ut på nätet.

Annons
Nour El Refai, Måns Zelmerlöw, programledaren David Hellenius, Pernilla Wahlgren och Felix Herngren under en pressträff inför TV4-programmet Masked singer
Nour El Refai, Måns Zelmerlöw, programledaren David Hellenius, Pernilla Wahlgren och Felix Herngren under en pressträff inför TV4-programmet Masked Singer.

Måns Zelmerlöw vet allt: ”Jättejobbigt”

Förra året läcktes en lista som var så träffsäker att den lyckades pricka in alla kändisar. Eftersom programmet är förinspelat medför det en risk att någon sitter på kritisk information – något TV4 vill undvika.

När programmet sänds i kanalen vet redan juryn vilka som döljer bakom figuren. TV4 har därför vidtagit en rad åtgärder och utformat kontrakten så att det ska bli svårare att avslöja artisterna.

– Det är jättejätte jobbigt, och speciellt när sändningstiden går i gång. Alla frågar hela tiden, säger Måns Zelmerlöw till Expressen och får medhåll av kollegan Nour El Refai:

Annons

– Rent krasst får vi böta väldigt mycket pengar.

Publiken måste lämna Masked Singer

Aftonbladet rapporterar om att samtliga som medverkar i produktionen måste skriva på ett sekretessavtal, och när det är dags att avslöja vilken kändis som döljer sig bakom masken får stora delar av publiken lämna studion.

”För att spänningen ska räcka hela vägen hem till TV-soffan så kommer ni få smyga iväg innan masken ska av under de tre sista minuterna av programmet. Det betyder alltså att ni kommer behöva lämna studion innan masken ska tas av”, skriver TV4 i ett informationsmejl till publiken, enligt Aftonbladet.

Förhandsvisning av maskerna som ska vara med i årets "Masked singer" på TV4
Några av maskerna som ska vara med i årets Masked Singer.

Foto: TT

Annons