Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här brister det – efter programledarens beteende i sändning: ”Sluta!”

30 dec, 2023, 12:00 

Bilderna i Nyhetsmorgon väcker starka reaktioner.

Annons

2023 lider mot sitt slut, och det gäller också tv-året. Men sin vana trogen sänder Nyhetsmorgon sitt program hela året – ända fram tills nyårsafton.

Däremot har man kallat in lite extra personalstyrka, eftersom de flesta ordinarie programledare gått på julledighet. Det var Johan Macéus och Matilda Boza som ledde programmet i veckan – när tittarna plötsligt sa ifrån.

5 saker du inte visste om Matilda BozaBrand logo
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Därför har Matilda Boza lämnat rutan

Varken Matilda eller Johan är några nykomlingar i rutan, och den som följt Nyhetsmorgon under åren har bra koll på de bägge. De båda brukar vanligtvis sända nyheterna, men gör då och då inhopp som programledare.

Förra sommaren tog sig Matilda Boza rakt in i tittarnas hjärtan, när hon var vikarie i flera veckor. Hennes insatser hyllades till skyarna av tittarna, och många tryckte på att hon pratar tydligt och är lugn och sansad i sändning.

Annons

På sistone har det däremot ekat tomt av henne i Nyhetsmorgon, då hon i fjol gick på mammaledighet efter att ha fått sitt första barn. Nu börjar hon sakta men säkert dyka upp igen – till tittarnas stora förtjusning!

Bråket efter Nyhetsmorgons sändning – reagerar direkt

Efter veckans sändning var dock flera tittare missnöjda med programmet. I Nyhetsmorgons kommentarsfält på Instagram brister det – och tittarna klagar på att programledarna avbröt varandra och gästerna:

"Här är ju orsaken till att det borde bara vara en programledare, även i veckorna, helgerna är det ju bra, då kan dom ju inte prata i mun på varandra, konstigt om det inte är någon på TV4 som säger åt dom."

"Sluta prata i mun på varandra och låt gästen prata ifred!!!"

"Ni måste sluta avbryta och prata i mun på både varandra och den ni intervjuar. För oss med nedsatt hörsel är det omöjligt att höra och uppleva när ni pratar samtidigt!!!!"

Men det finns också dem som försöker vända på det hela, och sprida lite positiva känslor till Nymo-fansen:

"Tips till alla lite negativa känsliga här. Testa och bara skriv positiva eller konstruktiva kommentarer nästa år. Gör underverk❤️ Nyårslöfte? 😀"

Johan Macéus och Matilda Boza i Nyhetsmorgon-studion
Johan och Matilda.

Foto: TV4/Instagram

Annons