Här brister det plötsligt för TV4-ankaret i sändning – kan inte hålla sig för skratt

08 mar, 2023, 08:03 

TV4-Nyheternas ankare Maria Snellman brast plötsligt ut i skratt.

Annons

Profilerna som dag ut och dag in bistår tittarna med de senaste nyheterna och underhållningen i rutan får det att se enkelt ut. Ja, att hålla masken under många långa timmar av direktsänd-tv.

Men ibland går det inte, de är ju trots allt bara människor. Här brister TV4-Nyheternas ankare plötsligt ut i ett skratt efter händelsen i Nyhetsmorgon-studion.

5 saker du inte visste om Matilda Boza
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Maria Snellmans väg till TV4-Nyheterna

Maria Snellman är ingen nybörjare i rutan, men på sistone har hon tagit ett rejält kliv framåt. Detta eftersom kollegan Matilda Boza tidigare i år gått på mammaledighet. I början av mars äntligen bebisen, en liten son som fick namnen Ben!

Nu kommer Matilda spendera resten av året hemma och gosa med bebisen, och Maria håller ställningarna i studion. Hon har tidigare varit flygande reporter för TV4, och under sommaren i fjol hoppade hon in som nyhetsuppläsare.

Annons

Det var alltså relativt nyligen hon satte sig i studion, men TV4 är inget nytt jobb. Hon har läst upp nyheter i TV4-play innan hon tog sig ann tv-sända luckorna, och har dykt upp både i Nyhetsmorgon, och Efter fem.

Den som saknar Matilda i rutan nu när hon är borta, kan trösta sig med att hon inte sagt hejdå för gott.

– Jag kommer tillbaka, konstaterade hon under hennes sista sändning.

Nyhetsankaret brister ut i skratt i sändning

Maria fick sig lite extra tv-tid under tisdagens sändning av Nyhetsmorgon. Då samlades programledarna för att prata om ett kommande inslag som handlade om kamera och fotografering, och ställde sig frågan "Vad är man beredd att göra för en bra bild?".

Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Anders Pihlblad förstod uppdraget och visade en bild där han hade en semla i munnen – men som han aldrig åt. Rania Shemoun Olsson sa skrattandes att hon inte riktigt var med på noterna, och visade en bild från en middag med bland annat Pekka Heino.

Annons

Plötsligt dyker en bild upp på Maria Snellman, där även hon har en semla i munnen, och är betydligt yngre. Hon sitter i studion och är inte i bild, men programledarna konstaterar att Maria brast ut i skratt. Och mycket riktigt, när kameran riktas mot henne ser vi henne redo att läsa nyheterna – skrattandes som aldrig förr.

Bara nån minut senare lyckades hon däremot hålla masken och läsa upp dagens nyheter som att ingenting har hänt. Snacka om proffs!

TV4-ankaret Maria Snellman brister ut i skratt
Som tur är skedde det inte under en nyhetsuppläsning. Och i Nyhetsmorgon får man ju gärna skratta!
En bild i Nyhetsmorgon på TV4-ankaret Maria Snellman som äter en semla
Bilden i fråga! Ja, en oväntad bild att se på sig själv i rikstäckande tv.

Foto: TV4

Annons