Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Matilda Bozas chockbesked i sändning – lämnar rutan: "Deppigt"

31 jan, 2023, 05:44 

Matilda Boza gör sin sista sändning under tisdagsmorgonen, berättar hon i Nyhetsmorgon.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

TV4-stjärnan Matilda Boza är en riktig favorit i rutan. Hon läser nyheterna på kanalen, och hoppar ofta in i Nyhetsmorgon och leder programmet med trygg hand.

Men nu kommer hon med ett trist besked om framtiden i rutan – och allt meddelas i direktsändning.

5 saker du inte visste om Matilda BozaBrand logo
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Matilda Bozas ord om bebisens namn

Det var i september som Matilda Boza i Nyhetsmorgon avslöjade att hon väntade sin första bebis, som hon nu meddelat är en liten pojke.

– Hörni vi sitter ju fyra här runt bordet, fast egentligen är det fem, sa Sofia Geite kryptiskt och fortsatte:

– Eller hur Matilda, du har något att berätta eller hur?

Gravidavslöjandet möttes av jubel på sociala medier, och i sändning har man kunnat följa TV4-stjärnans resa till beräknad födsel. Bebisen ska komma mitten av februari, och förhoppningsvis har Matilda och sambon Jonathan lyckats enas om vad pojken ska heta tills dess:

Annons

– Jag har ju sagt att jag har slutrösten, jag vet inte om håller med om det. Men vi är ganska överens om vilken typ av namn vi vill ha, så förhoppningsvis kommer vi fram till ett namn som vi båda vill ha, sa Matilda till mama i fjol.

– Men jag tycker att ändå att jag har sista rösten!

Matilda Bozas besked i Nyhetsmorgon – gör sin sista sändning

Ända sedan Matilda meddelade att hon väntade barn har tittarna gjort en sak tydligt i kommentarsfältet: hur saknad hon kommer bli i rutan!

Och under tisdagens sändning av Nyhetsmorgon meddelade hon det trista, men också spännande beskedet. Nu går hon på föräldrarledighet! Det har inte varit klart när det ska ske, så beskedet kom onekligen för en chock för många hemma i soffan.

Annons

– Det är sista arbetspasset för i år, det känns väldigt kul, säger hon till Soraya Lavasani och Martin Järborg i studion.

Men hon gör det tydligt att det inte är frågan om en permanent sorti.

– Jag kommer tillbaka.

Soraya och Martin berättar hur mycket de kommer sakna sin kollega, och Matilda instämmer. Efter dagens sändning kommer det alltså eka tomt från Matilda i rutan – och frågan är om det slutade på topp? Nja, väder-Madeleine hintar om att vädret i alla fall inte kommer vara lika soligt som igår.

– Jag gör min sista dag, det är redan deppigt som det är, skojar Matilda när hon får höra om den gråa prognosen.

Matilda Boza i Nyhetsmorgon berättar att hon går på föräldrarledighet
Sista glimten av Matilda på ett bra tag, i alla fall i rutan!

Foto: TV4

Annons