Jenny Strömstedt bryter plötsligt intervjun – produktionen tvingas rycka in: "Vänta, vänta"

22 jan, 2023, 15:00 

Mitt i sändningen tappade Jenny Strömstedt fokus – och tvingas kalla på TV4-produktionen.

Annons

Få personer är så proffsiga i rutan som Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon! Vare sig det gäller skarpa utfrågningar av politiker eller berörande samtal kan man räkna med att hon vet hur slipstenen ska dras.

Men även den mest rutinerade programledaren kan råka ut för oförutsedda händelser, speciellt i direktsändning...

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Steffo Törnquists syn på Nyhetsmorgon – efter alla år

Efter alla timmar av direktsänd tv så har Jenny Strömstedt en bred repertoar med stunder man minns lite extra i rutan. Den som man tänker på först, inte bara när det gäller Jenny, är såklart den omskrivna ostbåge-branden.

Vid sin sida hade hon då parhästen Steffo Törnquist, och när de rattade aktualitetsprogrammet kunde man räkna med en generös dos skratt – vid sidan av all seriositet.

Annons

Men dessa skratt-attacker, som tv-tittarna ofta finner oerhört roande, är inte lika uppskattade framför kameran. Steffo Törnquist har tidigare beskrivit fnitterspelen som oönskade. Han är ju trots allt någon som tar sitt jobb på största allvar, än idag:

– Jag jobbar lika hårt som jag alltid gjort. Jag skulle kunna köra ett program helt oförberedd, men det skulle inte bli bra, säger han till Svensk Damtidning.

Oförutsedda händelsen i studion får Jenny att bryta intervjun

Hur mycket man än förbereder sig går det däremot inte att förutspå fyra timmar av direktsändning, och det fick Jenny Strömstedt se prov på under lördagssändningen av Nyhetsmorgon.

Hon gästade av "Hägerstensmammorna", Maria Hagström, Kattis Jacobson och Stina Lönnqvist som alla har gemensamt att de skaffat barn på egen hand, utan en partner. Till en början sker den långa intervjun utan några anmärkningar, men sen presenteras en sötchock – barnen i fråga!

Annons

Tre charmtroll kliver in i studion, och det märks snabbt att det är betydligt roligare att utforska omgivningen än att sitta stilla i mammas knä. Intervjun fortgår men plötsligt kickar mamma-instinkten in hos Jenny mitt i en fråga. En av småpojkarna har nämligen tagit sig till trappan.

Jenny Strömstedt intervjuar i Nyhetsmorgon
En busig liten kille snodde all fokus!

–Har vi nån som har koll där i trappan? Johnny? vädjar Jenny och bryter intervjun. En studioman kommer till undsättning och ser till så allt sker utan problem.

– Vänta. Vänta. Nu blev det lite nervöst här men det fanns ett räcke att hålla sig i, säger Jenny innan hon plockar upp intervjun igen.

Jenny Strömstedt intervjuar i Nyhetsmorgon
Räddningen var nära!

Foto: TV4

Annons