Maria Forsbloms chockbesked – efter tio år i Nyhetsmorgon: "Byter tv mot radio"

21 jan, 2023, 20:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Maria Forsblom är en tittarfavorit, men nu kanske hon i stället blir en lyssnarfavorit?

Annons

Maria Forsblom, 36, har varit en tittarfavorit i Nyhetsmorgon sedan 2013 då hon klev in i programledarrollen i ett av Sveriges största program.

Men arbetet är krävande. Klockan 03.00 går hon upp och börjar förbereda för att ge tittarna bästa möjliga upplevelse.

5 saker du inte visste om Maria Forsblom
5 saker du inte visste om Maria Forsblom

Det finns inte heller mycket utrymme för misstag, allt är ju direktsänt. Med andra ord, det krävs tid för återhämtning och variation. Därav meddelar Maria att hon byter tv mot radio.

Recept.se Nyhetsbrev

Maria Forsbloms beslut efter tio år i Nyhetsmorgon

Det har på sistone skett stora förändringar i Nyhetsmorgon. Programtiden har utökats med två timmar på vardagarna, i stället för att sluta 10.00 sänds det nu mellan 05.45 till 12.00.

Det innebär tio timmar utökad sändningstid per vecka – och mer jobb för programledarna.

Annons

Maria valde därför att vara ledig i hela tre veckor i slutet av 2022 – längre än vad hon varit på länge.

– Det är givande att få bryta av vardagen med något helt annat. Det är ju mycket energi både till Nyhetsmorgon och privatlivet, sa Maria till Hänt inför julen.

Maria håller dessutom på med ett program som i nuläget är hemlighetstämplat. Hon var under flera sändningar borta från Nyhetsmorgon då hon var på resande fot i samband med det hemliga projektet.

Därför väljer Forsblom radio

Nu är hon tillbaka i Sverige, som Nyhetsmorgon-fansen troligtvis har stenkoll på. Men däremot valde hon bort programmet häromdagen, och vände sig i stället till radio.

"Byter TV mot radio för en eftermiddag och landar hos Torbjorn Averas Skorup som leder den prestigefyllda kampen mellan morgonprogrammen. Riktigt kul att träffa dem båda och tävla mot Morgonsstudions Alex Letic", skriver hon på Instagram.

Ja, Forsbloms-fansen som gillar att se henne i rutan kan pusta ut. Radion var en engångsgrej, och Maria återvänder till TV4 och Nyhetsmorgon redan på måndag.

Foto: TV4

Annons