Jenny Strömstedts plötsliga besked i direktsändning – bekräftar det många trott

21 jan, 2023, 08:00 

Under Nyhetsmorgon-sändningen kom Jenny Strömstedt med nyheter.

Annons

Nyhetsmorgon har sänts sedan 1992, och har varit sig likt i 30 år. Ja, varför ändra på ett vinnande koncept? Programledarna, inslagen och gästerna verkar ju minst sagt falla tittarna i smaken.

Men nu blir det ändring. Jenny Strömstedt berättar i sändning.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Jenny Strömstedts besked – nu ändras Nyhetsmorgon

Det var under fredagens sändning av Nyhetsmorgon som Jenny Strömstedt gästade, eftersom hon rattar lördagssändningen. Då kom hon med ett oväntat besked. Från och med den 21:a januari kommer nämligen Nyhetsmorgon bli annorlunda – men till det bättre.

Redan i höstas så utökades programmets sändningstimmar, och rullar numera tills klockan 12.00 på vardagar. Det har inneburit extra allt, och mer av tittarnas älskade morgonprogram. Men helgerna har fortsatt att sändas från 07.55 till 11.30, och visst har man anat att det snart kommer ske en förändring även där.

Annons

Ja, precis det bekräftade också Jenny i direktsändning. Programmet blir längre, även på helger! Hon får äran att göra premiärsändningen av "nya" helg-Nymo, som visserligen bara är trettio minuter längre. Det är säkerligen nyheter som kommer tas emot väl hos alla som gärna tar en extra kopp kaffe med Jenny och gänget på helgmornarna.

Därför syns inte Jenny Strömstedt med Steffo Törnquist

När Nyhetsmorgon ändrades i höstas var förändringen såklart betydligt mer omfattande. Kameran börjar ju rulla redan vid 06 på morgonen, och det är få som orkar sända sex timmar i rad.

Istället byt arbetslaget ut runt tio-slaget, och en ny pigg programledarduo tar över. Jenny Strömstedt ser vi ju dock sällan på vardagar. Förr var det annat, då hon ledde programmet med parhästen Steffo Törnquist.

Anledningen till att hon nu istället sköter det ensam, och på helger, är inte på grund av någon dold konflikt. Steffo Törnquist reder ut hur det ligger till för Svensk Damtidning.

Annons

– Jenny orkade inte riktigt de tidiga mornarna på samma sätt som jag, hon gör ju en del annat också, som Tillsammans med Strömstedts. Så då pausade vi ett tag. Det är mycket enklare att köra helgerna som hon gör, berättar Steffo.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist är goda vänner privat.

Foto: TT/TV4

Annons