Carina Berg bryter ihop – efter påminnelsen om missfallet

Carina Berg bryter ihop i sitt nya program "Var fan är storken?" när hon påminns om missfallet.

Carina Berg och Erik Berg har i dag två småbarn tillsammans. Men vägen dit har inte varit lätt. Nu öppnar de upp sig om den svåra tiden.

Här bryter Carina Berg ihop efter starka orden om svåra gravidkampen
Slå på ljud

Programledaren Carina Berg, 43, och fotbollsspelaren Erik Berg, 32, träffades 2017 och ett år senare var de gifta. Redan tidigt i deras relation visste paret att de ville ha barn ihop – men det visade sig bli svårare än vad de hade trott.

I tv-programmet "Var fan är storken?" öppnar Carina och Erik upp sig om den tuffa tiden då de kämpade för att få barn.

Carina i tårar när hon påminns om missfallet

I veckans avsnitt av programmet läser Carina upp gamla dagboksanteckningar som hon skrev då paret ännu inte hade fått barn, och tragiskt drabbades av ett missfall.

"I dag var det ultraljud. Pojken är död. Inget hjärtslag och hade inte växt som den skulle. Vet inte när den dog. Föll igenom totalt. Föll och föll och faller än”.

LÄS MER: Carina Berg brister i gråt – efter svåra tiden

Samtidigt som hon läser ur dagboken bryter hon ihop i Eriks famn.

”Jag känner mig så oduglig, så värdelös. Jag ligger vaken på natten. Vi kommer aldrig få ett barn. Aldrig. Varför tror jag ens det, det är ju något fel på mig”, läser hon högt medan tårarna faller.

Erik Bergs känslor kring barnlösheten

För Erik, som olikt Carina inte hade några barn sedan tidigare, var situationen också otroligt påfrestande. Inte enbart för att han kanske inte skulle få barn, utan även för att han fick se sin fru i det tillståndet.

Skärmdump från "Var fan är storken?" / KANAL 5 / DISCOVERY+

– Det absolut jobbigaste jag har upplevt i mitt liv, det var när jag fick samtal om missfall från Carina. När jag kom hem så ligger hon i fosterställning i sängen och bara störtgråter. Det är så hjärtskärande att tänka tillbaka på de situationerna, säger han i programmet och fortsätter:

– Varje gång det inte gick så blev man lite mer ledsen. Det är klart att det dök upp tankar om att det kanske inte går och vi kanske aldrig får det där barnet. Det gör någonting med en.

LÄS MER: Carina Berg akut till sjukhus veckor efter förlossningen

Till slut hände det – inte en, utan två gånger

Men plötsligt händer det, som man säger. Carina blev gravid och nio månader senare kom sonen Otto, 1.

Sedan hände det igen. Kort efter att sonen Otto föddes visade graviditetstestet ett positivt resultat. Och i mars i år kom parets andra barn, dottern Juno.

Foto: KANAL 5 / DISCOVERY+