Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här bryter Steffo Törnquist mot de traditionella reglerna – chockade alla under semestern!

03 aug, 2022, 17:00 
AvSimon Holm Stålhand

Steffo Törnquist gör sannerligen sin egen grej...

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Den populära programledaren för Nyhetsmorgon, Steffo Törnquist har semester. Men trots det har han en hel del för sig. Sedan 2019 är Steffo Törnquist även delägare och styrelseordförande i Knistad i Skövde AB, där det bland annat finns en fin golfbana.

Golfintresset har funnits i många år för Steffo. Golf är oftast en relativt "stel" sport där tradition och hyfs går före det mesta. Men när Steffo och hans goda vän, Niklas Strömstedt arrangerar golftävling på Knistad är det en avslappnad attityd till spelet som står i fokus.

Vännerna har tidigare arrangerat tävlingsformen på sin hemmabana, Fågelbro Golf & Country Club, under några år. Förra året tog de konceptet till Knistads golfvecka.

– Deltagarna tyckte det var jättekul och många är tillbaka i år, säger Steffo Törnquist till Skaraborgs Allehanda.

Steffo Törnquist märkliga regler

Men stämpeln av att golf ska vara stel och förnäm är något som Steffo struntar fullt i. Han vill se en mer avslappnad attityd med färre paragrafryttare. Eller som Steffo så fint uttrycker det: "färre strama paragrafryttare med pinnar i röven”.

Annons

Reglerna för Steffos golfdag är allt ifrån traditionella.

En nyhet i år var möjligheten att ångra ett slag. Genom att skrika ”Uggla” inom fyra sekunder efter ett misslyckat slag kunde spelarna skaffa sig möjlighet att slå om slaget.

Andra påhittade regler var möjligheten att spela hål sju med endast en järnsjua vilket gav bonuspoäng. Du fick också kasta bollen en gång och sparka den två gånger under rundan.

Turneringen avslutades med aftergolf och sedan middag med tillhörande prisutdelning.

Ja, det var minst sagt speciella regler. Men vad spelar det för roll? Så länge det är roligt så är det ju värt det!

Annons