Här döps Ingemar Stenmarks barnbarn!

Ingemar Stenmark
NU GRATIS

Skidlegendaren Ingemar Stenmark strålade av lycka när dottern Nathalie döpte sin son James i Djursholms kapell. – Pappa var så stolt, säger Nathalie till Svensk Damtidning.

Det var en lyckans dag för skidlegendaren Ingemar Stenmark, 63, när äldsta dotter Nathalie Stenmark Koefoed, 35, och hennes man Eric Koefoed, 34, döpte sin son James, 10 månader, i Djursholms kapell utanför Stockholm, lördagen den 10 augusti.

– Pappa var så stolt. Han och James har en jättefin relation och pappa leker gärna med honom. Det är ju alltid lite extra speciellt med första barnbarnet, säger en glad Nathalie när Svensk Damtidning når henne på advokatfirman i Hollywood i USA.

Ingemar Stenmark är så stolt över sitt lilla barnbarn James.

Och hon har all anledning att vara glad. Dopet blev precis så fint som de hade önskat, om inte finare. De hade nämligen överlämnat all planering och val av musik till prästen Staffan Hellgren.

–  Det var fantastiskt, så fint och det överträffade alla våra förväntningar. Prästen pratade så fint och det var så stämningsfullt i kapellet. Jag är själv döpt i där, så det hade en extra stor betydelse för mig såklart, säger Nathalie.

Här döps lille James i Djursholms kapell.

Så här söt var Nathalie när hon föddes, 1984.

Nathalie döptes själv i Djursholms kapell, 1984.

Det blev en oförglömlig dag i vackra Djursholms kapell utanför Stockholm.

Faddrar blev vännen Richard Pantzar (som häller upp dopvattnet) och Sandra Lundén, båda två kompisar från tiden på Kungsholmens gymnasium. Dessutom valde de Richards fru Michelle Pantzar, samt Kristina Cavanna, en universitetskompis från London, som tyvärr inte kunde närvara.

Ingemar Stenmark gifte sig i Djursholms kapell

Men även för Ingemar betyder kapellet något alldeles extra. Det var nämligen här han och Nathalies mamma Ann Stenmark, 70, smet in och gifte sig i all hemlighet år 1984, faktiskt dagen innan de lät döpa Natalie.

Nu, 35 år senare fick de åter uppleva kärlek och ljuv musik i det gula, vackra 1800-talskapellet.

Hela familjen samlad!

Iza är stolt moster

Ann och Ingemar gick skilda vägar när Nathalie var tre år, men har idag en bra relation. Sedan tre år är Ingemar lyckligt gift med livskamraten Tarja Stenmark, 56. De bor i en villa i Vaxholm, nordost om Stockholm och har dottern Iza, 12, ihop.

– Iza är en jättestolt moster, säger Natalie.

Efter dopceremonin bjöd Nathalie och Eric in de 45 gästerna till lunch i Villa Pauli på Djursholms Country Club.

Nathalies föräldrar Ingemar och Ann Stenmark skilde sig när hon var fyra år. Här fotas de i Sankt Anton, 1986.

Mötte kärleken på en bar i Beverly Hills

Hur startade då denna kärlekssaga som nu gjort att Ingemar Stenmark fått ett barnbarn? Från början skulle Nathalie bara åka och studera ett år i Los Angeles. Men när hon mötte finansmannen Eric på en bar i Beverly Hills för fem år sedan, ändrades planerna.

Kärleken höll henne kvar och 2017 blev de man och hustru i Jacobs kyrka i Stockholm.

Eric är född och uppvuxen i USA, men hans pappa är från Danmark och hans mamma från Norge.

– Eric känner sig skandinavisk och vi har varit och hälsat på hans mammas släkt på Bornholm i Danmark, säger Nathalie.

Paret pratar engelska med varandra, men Nathalie pratar bara svenska med sin lilla pojke.

De åker till Sverige tre, fyra gånger om året, men Nathalies familj kommer också och hälsar på i USA.

–  Mamma har varit här väldigt mycket och suttit barnvakt. Pappa har också varit här och vi hörs mycket på telefon. Vi har en jättefin relation.

Till vardags arbetar Nathalie som advokat och finansiell rådgivare. Hon bor med sin lilla familj i ett hus med trädgård uppe i bergen i Hollywood Hills. Där kan de njuta av lugnet, men ändå ha en hänförande utsikt över änglarnas stad från sin övervåning.

–     Vi trivs väldigt bra. Det är en skön livsstil här och folk är väldigt avslappnade. Människor är måna om sin hälsa och det finns närhet till såväl bergen, där man kan åka skidor och vandra, som till stranden. Men det är inte bara strandliv utan man kan också ha en karriär, säger Nathalie.

Ingemar Stenmark slår sin dotter i utförsåkning

På fritiden älskar hon och Eric att åka utför. De åker gärna skidor i Aspen och vill så småningom köpa ett fritidshus där.

Men hon försäkrar att pappa Ingmar, med 86 världscupsegrar, två OS-guld, och fem VM-guld, lätt skulle åka ifrån henne om han ville.

Still going strong – Ingemar Stenmark i veterantävlingen SkiStar Invitational vid alpina VM i Åre 2019.

–    Absolut. Jag skulle inte ha en chans. Jag är ju absolut inte samma talang som han och har aldrig tävlat, men jag tycker det är väldigt roligt att åka skidor, både för att det är socialt och för att man får vara ute i naturen, säger hon.

Det här är Nathalie Stenmark:

Ålder: 35.

Bor: I en villa i Hollywood Hills.

Familj: Maken, finansmannen Eric Koefoed, 34, och sonen James 10 månader.

Gör: Advokat med inriktning på finansiell rådgivning.

Foto: Kate Gabor, TT