Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Maria Forsbloms oväntade drag i Nyhetsmorgon får Lena Philipsson att reagera: "Uppskattas inte"

15 maj, 2022, 14:00 
Lena Philipsson och Maria Forsblom
Maria Forsblom visar upp ett okänt familjefoto i Nyhetsmorgon – som gästen Lena Philipsson helst inte hade vetat av.
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Lena Philipsson har under alla sina år i rampljuset haft oerhört hög integritet. Fokuset har legat på hennes musik och artisteri, och privatlivet har hon varit duktig på att hålla för sig själv.

Nu är hon aktuell med självbiografin I händelse av min död där stjärnan för första gången bjuder in läsaren till sin innersta sfär, och gästade i morse Nyhetsmorgon för att berätta mer. Då bjöd Maria Forsblom på en riktig överraskning...

Berättar om hjärtproblemen

I boken, som precis landat på marknaden, är Lena Philipsson öppen med saker hon tidigare hållit utanför strålkastarna. Bland annat berättade hon för första gången om hjärtbesvären hon drabbats av, för ett par år sedan.

”En lugn dag i maj, på väg upp för Sturegatan, kände jag plötsligt ett växande tryck över bröstet, ett sådant som brukade signalera att hjärtat nu skulle slå ett extraslag”.

Först efter flera minuter släppte trycket. Det blev starten på fler och återkommande besvär som började dyka upp i allt fler sammanhang. Allsång på Skansen. Så ska det låta. Idrottsgalan. Och det gjorde henne orolig.

Annons

”På scen. I tv-program. Min kropp hade tydligen inte råd med det pulspåslag man får av adrenalin och nervositet”. Skriver hon i sin bok enligt Aftonbladet.

Idag är hon frisk och återställd, som tur är.

"Då blir min mamma ledsen"

Maria Forsblom, morgonens programledare, och Lena Philipsson pratar om att Lena gärna håller sig privat.

– Den här oviljan att fotograferas och synas, kommer från familjen säger du. Och därmed så finns det bara en offentlig bild på hela familjen, frågar Maria.

– Har du letat fram den? Då blir min mamma ledsen, säger Lena med ett skratt när hon förstår vad som är på väg att hända.

– Åh nej! Då får mamma blunda! utbrister Maria som inte visste att det var ett foto hon inte ville visa.

På skärmen bakom henne dyker en gigantisk bild på familjen upp. Det är ett utdrag från Vetlandaposten, ett foto Lena visste fanns, men inte trodde gick att hitta.

Lena berättar att familjen länge skrattat åt bilden från Melodifestivalen 1986, eftersom de tycker de ser "dumma ut" på bilden.

– Det här är noterat nu av familjen Philipsson, uppskattas inte, skojar Lena.

– Vi har gömt det här fotot längst ner i byrålådan. Många tidningar har frågat: finns det någon gemensam bild på er som familj? Nej, säger vi då… berättar Lena Philipsson.

– Nu kan ni skratta åt det som ett minne också, säger Maria Forsblom.

– Vi får se, svarar Lena, inte helt övertygad, med glimten i ögat.

Fotot Maria Forsblom visade.

Foto: TV4

Annons