Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här försvinner Carola från scen mitt i sången – allt fångas på film: ”Kaos”

21 sep, 2023, 15:30 

Här gör Carola Häggkvist det oväntade.

Annons

Carola Häggkvist har med sina 40 år i artistlivet närmast blivit synonym med ordet entertainer. Hon vet hur hon ska föra sig på scen, bränna av hits och underhålla publiken i ett fartfyllt tempo.

Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Att hon bjuder på sig själv, gör det där lilla extra för att se till så att publiken inte ska bli besviken är inget nytt och under sin karriär har hon bjudit på flera minnesvärda ögonblick.

Det mest kända exemplet är när hon lite väl euforisk slet upp en blomma och sulade ut den i publiken i Allsång på Skansen. Människorna som satt längst fram blev inte superglada och fick borsta bort jord från sina kläder.

– Vad gäller blomman så är det inte bara ”the flow”. Då var jag rätt hes, gick på kortison och var ganska ”stoned” alltså. Jag visste inte var jag skulle ta vägen, och ville så mycket så jag: ”woho”, sa hon i Renées brygga för två år sedan och visade hur hon sulade iväg blomman.

Carola Häggkvist i Allsång på Skansen 2005
När Carola Häggkvist medverkade i Allsång på Skansen 2005 rev hon upp en blomma och sulade ut den i publiken.

Här gör Carola det oväntade

Då var det kaos i negativ bemärkelse, men allt som oftast uppskattas det av publiken att Carola är i ”the flow”, gör det oväntade och ser till så att varje konsert blir en unik upplevelse.

Annons

Därför var det inte helt förvånande, men ändå välkommet, att se Carola kliva av scen när hon nyligen uppträdde på Gröna Lund och tog sig igenom publikhavet för att sjunga med de sångglada fansen.

”Kaos i positiv bemärkelse när finaste Carola helt spontant hoppar ner från scenen och tar sig genom hela folkhavet framför Stora scenen på Gröna Lund till läktaren där de rullstolsburna sitter för att ge var och en en kram”, citerar Carola en person på Instagram.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist hoppar över räcket för att bege sig ut till publiken.
Carola Häggkvist
Carola Häggkvist vandrar runt bland publiken och sjunger som om det inte fanns någon morgondag.

Carola möts av vilda hurrarop

Först ställde hon sig på ett räcke, fick lite hjälp med balansen, och sjöng för fulla muggar. Sen klev hon ner, mötte publiken, hälsade och kramades, och fortsatte sedan vandringen längs publikhavet.

Annons

”Önskar du själv fått se hur euforin tog sig uttryck under resten av konserten hos dem som du mitt i allt så personligt gav ditt hjärta till. Det är kärnan i ditt väsen. Det är själva essensen. Du som överträffat dig själv gång på gång på gång i 40 år”, skriver en person från tillställningen.

I kommentarsfältet råder närmast lyrisk stämning.

”Så gjorde Carola på Tjolöholm också! Så underbart bra hon är på alla sätt”, skriver en person.

”Carola har nog aldrig varit bättre, vilket jubileumsår!”, skriver en annan.

”Så grymt starkt och vilken stjärna, vi är lyckligt lottade som får vara med och beskåda!”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons