Här hamnade Nyhetsmorgonprofilen mitt i kaoset – i direktsändning!

04 aug, 2022, 09:00 
AvSimon Holm Stålhand

Haha, fantastiskt!

Annons

Ali Reza, 35, har fått hoppa in och programleda Nyhetsmorgon under sommaren. Och på vilket sätt han gjort det! Tittarna fullkomlig älskar Ali Reza, framför allt för hans tydlighet, kunnande och lugnet som han bidrar med.

Men för den Nyhetsmorgon-galne så är han kanske lite okänd i sammanhanget.

För vem är Ali Reza?

Ali Reza är från Jönköping och i grund och botten en sportjournalist som jobbar på TV4. Han syntes senast i fotbolls-EM där Sverige åkte ut i semifinalen mot England, som sedan skulle gå vidare och vinna mot Tyskland i finalen med 2–1.

Recept.se Nyhetsbrev

Där bjöd han på intervjuer med spelarna och supportrar som var på plats i England under mästerskapet.

Han var också på plats under herrarnas EM 2021 där Sverige åkte ut mot Ukraina i åttondelsfinalen. Det var där som han var inblandad i en viral succé!

Ali Rezas intervju blev en viral succé

Under fotbolls-EM 2021 så skulle Ali Reza göra en så kallad ståuppare. Alltså i direktsändning stå och förmedla en nyhet. Men då kom danska fotbollssupportrar och "attackerade" honom!

Annons

Ett danskt instagramkonto med miljoner följare hjälpte på traven genom att sprida klippet där Reza blir kuppad av danska supportrar. Reza höll god min och fortsatte sin rapportering medan danskarna klädde ut honom i peruk och sprutade öl på honom.

Det här blev givetvis uppmärksammat i Nyhetsmorgon. Där berättade Ali Reza om den virala händelsen.

– Det var mer eller mindre en dansk invasion som jag fick vara med om, säger han i inslaget i Nyhetsmorgon från 2021.

– Det var lite knepigt att ducka alla ölen som kom flygande. Det var kul att alla andra tyckte att det var roligt, säger han i inslaget och skrattar.

Ja, det var minst sagt en rolig händelse och förhoppningsvis så får vi se Ali Reza fler gånger i Nyhetsmorgonstudion!

Annons