Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här kan Tilde de Paula inte hålla sig – se hennes reaktion efter dotterns fina hyllning

01 jul, 2023, 20:30 
Vendela Lönnqvist
Tilde de Paula blev minst sagt rörd.
Tilde de Paula blev minst sagt rörd.

Det är under en av Sveriges största mode-galor som Tilde de Paulas dotter Naemi, 18, skickar en fin hyllning till sin mamma.

Annons

Karriären går som på räls för den omåttligt omtyckta programledaren Tilde de Paula Eby, 50.

Under fredagen direktsändes premäravsnittet av hennes pratshow "Tilde" i TV4, med gäster som Alva Bratt, Siw Malmkvist och Felix Herngren.

Så många barn har Tilde de Paula Eby

Och privatlivet verkar också rulla på, med tre av fyra barn som numera kan räknas som vuxna. Det är något som förenklar det faktum att hon jobbar under sommaren.

För fem år sedan tog Tilde med sig sin äldsta son på Elle-galan, eftersom han är väldigt modeintresserad. Det väckte intresset i hennes fem år yngre dotter.

– Då frågade min dotter som är fem år yngre om hon kunde få gå någon gång. Då sa jag; ”Om jag får en inbjudan det år du fyller 18 så kan du få gå med mig”.

Och Tilde höll sitt ord!

Tilde tog med sig dottern Naemi till Elle-galan

På årets Elle-gala dök hon nämligen upp med sin 18-åriga dotter. Men att gå på Elle-galor med sina barn är inte de enda fördelarna med att ha stora barn, menar Tilde:

Annons

– Det är skithäftigt att få hänga med sina barn och käka middagar, samtala och plötsligt märker man att de är självgående bra människor som det är skönt att umgås med.

Så är Tildes reaktion till dottern Naemi

I intervjun med Expressen får mamma och dotter frågan om hur mycket de umgås, varpå de skrattar och säger "för mycket".

– Nej, men vi älskar att hänga. Vi gör så mycket som vi kan tillsammans.

Det är då Tildes dotter Naemi flikar in med en otroligt fin mening:

– Hon är min bästa vän, utan tvekan.

Och av Tildes reaktion att döma, blev hon minst sagt rörd.

Tildes reaktion efter dotterns fina ord.
Tildes reaktion efter dotterns fina ord.

Tilde om att vara mamma till äldre barn

Att vara mamma till äldre barn har, som vi förstått, sina fördelar. Men Tilde menar att det i sin tur inte behöver betyda att jobbet blir enklare.

Annons

– Det är inte nödvändigtvis lättare att ha äldre barn, även om man kanske tror det när man sliter under småbarnsåren. Men det är klart att det är stor skillnad. Ett litet barn kan du ju alltid lyfta upp i famnen när de är ledsna och behöver tröst. Det funkar inte på samma sätt när barnen är stora, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Man måste acceptera att de går igenom samma känslor och tankar som man själv gör, för de har blivit vuxna. Och det kan vara tufft att stå bredvid och inte kunna trösta. Det enda du kan göra är att finnas där som stöd. Men du kan liksom inte ta bort det onda, som man kan göra när barnen är små.

Annons