Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här markerar Erik Videgård – när Jenny gör det förbjudna: ”Absolut INTE!”

29 apr, 2024, 14:00 
Erik Videgård säger ifrån på skarpen – efter Jenny Alversjös fråga i Nyhetsmorgon.
Annons

Erik Videgård har seglat upp och blivit en stor tittarfavorit. Tittarna är snabbt framme, applåderar och hyllar honom för hans begåvade sätt att på ett pedagogiskt vis förklara senaste nytt i matlagningens värld.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Tv-kocken är en fena i köket. Handlar det om att laga mat: då klarar Erik det utan problem. Handlar det om att förklara olika köksredskaps funktion i köket: då klarar Erik det också.

Ja, för när det kommer till gastronomi och kulinariska upplevelser, är det inte många som kan mäta sig med Erik – och kanske är det just därför som hans inslag i Nyhetsmorgon blivit så populära?

Annons
Erik Videgård
Erik Videgård har seglat upp och blivit en stor tittarfavorit i TV4.TV4

Erik och Jenny i Nyhetsmorgon

Kanske handlar det också om Eriks kemi med programledaren Jenny Alversjö. De är både kollegor och goda vänner privat, vilket gör att samspelet i direktsändning känns naturligt och ledigt.

Men om Erik är en självsäker man i köket, är Jenny desto mer rådvill. Hon har inte alls samma kunskap som matlagning, utan fungerar snarare som tittarnas förlängda arm genom att ställa frågor till Erik om problem som kan uppstå i köket.

Annons

Då förklarar Videgård, berättar noggrant och bestämt hur man ska bete sig bland redskap som slevar, kastruller, stekpannor, rivjärn, vitlökspress och skarpa knivar.

Erik Videgård: ”Absolut INTE”

I söndagens Nyhetsmorgon var det just knivar som var i fokus. I sändning kunde man se hur Erik elegant slipade en slö kniv, samtidigt som han berättade hur viktigt det är att inte stoppa ned knivarna i diskmaskinen.

– Diska inte kökskniven i diskmaskinen, det får du absolut INTE göra, säger kocken Erik Videgård i Nyhetsmorgon och vänder blicken mot Jenny som erkänner att hon gjort det förbjudna:

Annons

– Det har nog hänt både en och flera gånger.

Tur är väl då att Erik är i studion och kan berätta varför man inte ska diska knivar i diskmaskin, så att personer med dålig koll lär sig och slutar med beteendet.

– Diskmedlet i diskmaskinen är det jättekraftigt så det sliter ned eggen på kniven, sen innehåller det mycket salt och salt skadar knivseggen också. Du har heller ingen koll på vad som hänt när kniven ligger där och skramlar i maskinen, den slår mot allt möjligt, förklarar Erik.

Foto: TT/Instagram

Annons