Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här river Pernilla Wahlgren upp såren – efter Carolas megatabbe i direktsändning

18 jul, 2023, 19:45 

Pernilla Wahlgren tog ett djärvt beslut i Allsång på Skansen.

Annons

Ännu en tisdag med Allsång på Skansen och Pernilla Wahlgren är förbi, och hyllningskören har redan strömmat in. Och föga förvånande, med en sådan uppställning!

Carola Häggkvist var ju till exempel en av gästerna, som till och med bjöd på en sprillans ny låt. Men då drogs det också upp gamla sår, från ett minne som Carola kanske helst skulle glömma...

Carola: Så är det att jobba med Pernilla WahlgrenBrand logo
Carola: Så är det att jobba med Pernilla Wahlgren

Carolas plötsliga kupp i Allsång på Skansen

Det är nog inte många som glömt ett av Allsång på Skansens mest minnesvärda ögonblick hittills. Året var 2005, en varm julikväll, och på scen står Carola Häggkvist.

Hon sjunger hitlåten "Genom allt", och mitt i låten händer något. Carola river upp en blomma ur rabatten framför henne, och sular ut den i publiken. Och oturen är framme, den träffar en kvinna i publiken i ansiktet.

Annons

Carola själv försökte avsluta numret på topp, men ramlar och slår sig – hon blir till och med blodig.

Och detta skulle bli ett ögonblick Carola skulle få bära med sig i många, många år.

För visst var det det som löpsedlarna valde att fokusera på – Carolas blomattack. Förvirringen var också enorm, eftersom ingen förstod vad som egentligen hade flugit i stjärnan.

Pernilla Wahlgrens drag i Allsången – efter Carolas blomkupp

Hon själv förklarade det med att hon kände sig "vild", och valde att be besökaren som fick blomman i ansiktet om ursäkt. Hon bjöd in Diana, som hon hette, till sitt hem.

- Jag är ingen blomsteruppviglare eller någon som missköter plantage. Allt var gjort i välmening. Först tänkte jag faktiskt stagediva ut i folkhavet, men det var för långt mellan scenen och publiken. Fast jag fick skrubbsår på knäna när jag gick ner i en rockpose, sa hon enligt Expressen.

Och under tisdagens sändning av Allsång på Skansen valde Pernilla att elda liv i dessa minnen, och riva upp såren igen. Carola fick nämligen tävla i ett moment där hon skulle kasta just blommor, in i en vägg. Likt sådana som finns på marknader där man ska pricka en boll i ett hål.

Carola tog det hela med ro, och verkar ha lagt situationen bakom sig.

Carola kastar en krukväxt i Allsång på Skansen

Foto: SVT

Annons