Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hit flyttar familjen Obama

13 aug, 2016, 12:00 
Agneta Nisbeth
Snart är det dags för president Barack Obama att ta adjö av jobbet som världens mäktigaste man, och efter åtta år i Vita huset är det därmed dags att skaffa eget boende. Vi vet hur familjens nya hus ser ut.
Annons
First Lady Michelle Obama and President Barack Obama returns to the White House after arriving with Marine One on July 12, 2016 in Washington, DC, USA. The Obamas attended an interfaith service with the families of the fallen police officers and members of the Dallas community. Photo by Olivier Douliery/ABACAPRESS.COM (c) Abaca USA / IBL

I början av nästa år lämnar president Barack Obama och hans familj också sitt nuvarande hem; det pampiga Vita Huset. Redan nu är det klart att han och familjen vill stanna kvar ett tag till i Washington. Barack och Michelles yngsta dotter Sasha, eller Natasha som hon egentligen heter, ska gå slut grundskolan innan de köper sig ett eget hem.

Därför passar det familjen bäst att hyra ett hus i Washington för tillfället. Redan nu vet vi att han kommer att flytta in i en elegant tegelvilla från 1928 med skottsäkra fönster och dörrar. Huset ligger i ett av stadens allra finaste villakvarter och för att bo här får familjen betala drygt 180 000 svenska kronor i månaden. Men då får man hela 762 kvadratmeter hus för pengarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

52073017 General Views of President Obama and First Lady Michelle Obamas new home in the Kalorama Neighborhood of Washington DC when President Obama leaves office in 2017. They are renting it from Former Clinton spokesperson Lockhart. FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, USA - +1 (310) 505-9876 COPYRIGHT STELLA PICTURES

Villan ligger i den lummiga villaförorten Kalorama i utkanten av huvudstaden och ägs av Vita Husets tidigare pressekreterare Joe Lockhart.

Annons

Härifrån kan man ta sig nästan överallt i Washington på 15 minuter.

– På helgerna är det som att befinna sig på landet, säger den blivande grannen och tidigare kongressledamoten Bart Gordon, till The New York Times.

Huset har ingen pool, men en mycket trevlig och helt insynsskyddad trädgård med stor uteplats och en smaragdgrön gräsmatta.

Hela huset är inrett i milda färgtoner. Det finns två kök i huset, ett större där inhyrda kockar får laga maten till större sällskap och ett mindre kök som är tänkt att användas till vardags.

Det är genomgående trägolv i hela huset, inte heltäckningsmattor som annars är så populärt i USA. Däremot finns flera vackra mattor bland annat i salongen, sovrummen och i vardagsrummet. Inne i huset finns hela nio sovrum, alla givetvis med var sin toalett. Ett av sovrummen är speciellt inrett med tanke på en inneboende aupair. Så det finns gott om plats för både familjen och deras gäster. I det lilla biblioteket finns också lite gymutrustning, så familjen kan hålla formen utan att lämna hemmet.

 

 

Av: Agneta Nisbeth

Foto: IBL

Annons