Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här sker det som inte får hända – ertappas mitt i direktsändning

29 maj, 2024, 07:30 
Sofia Geites miss i direktsändning – kollegan Thomas Ritter reagerar direkt.
Annons
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Sömndrucket vaggar svenskarna från sängen till tv-apparaterna. Strax innan har de eventuellt bryggt en kanna kaffe, fyllt en kopp med rykande java och bestämt sig för att piggna till i samklang med Nyhetsmorgon-profilerna.

För många är detta som en ritual, en daglig rutin som de sällan tummar på och att missa nyhetshändelserna i det morgonvänliga aktualitetsprogrammet är mer eller mindre uteslutet.

Sofia Geite och Thomas Ritter
Nyhetsmorgon-programledarna Sofia Geite och Thomas Ritter. Sofia visar här den traditionella skålhälsningen.TV4

Profilernas tidiga morgnar

Om man som tittare är trött, är det bara en bråkdel av vad programledarna känner sig när de kliver upp mitt i natten för att åka till jobbet och leverera nyheter.

Annons

De stiger upp när de flesta sover, tar bilen till TV4-huset, sätter sig i sminket, går igenom manus, stryker kanske något meningslöst stycke, gör lite ändringar och överblickar de ämnen som ska avhandlas i dagens program.

Sofia Geites miss: ”Oj!”

Likt tittarna behöver programledarna ofta en kopp kaffe för att komma igång. Så när de hälsar alla välkomna i rutan, brukar de ibland höja sin kaffekopp i en skålliknande rörelse och visa att de minsann också bara är människor.

Annons

Detta gjorde Sofia Geite under onsdagens sändning. Problemet var bara att hon var lite väl hastig med sin symboliska skålhälsning, så hon råkade spilla ut delar av drycken på bordet.

– Oj! Haha, god morgon! Vi börjar här med att spilla kaffe över mobiltelefonen, säger Sofia Geite samtidigt som hon försöker skydda manuset från koffeindropparna.

Kollegan Thomas Ritter gör allt i sin makt för att hjälpa Sofia. Han betonar att det inte är någon fara på taket och att det är sånt som händer.

– Det viktiga är att vi fått i oss kaffe, konstaterar han.

Sofia Geite
Sofia Geite spiller kaffe på bordet.TV4
Annons

Foto: TV4/Instagram

Annons