Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här springer älgen rätt ut i Efter fem – kan inte tro sina ögon: ”Overkligt!”

03 jun, 2023, 18:00 

Henrik Alsterdal och kollegorna reagerar direkt.

Annons

Henrik Alsterdal har varit TV4 trogen i flera år. Både han och kanalen har mycket att tacka varandra för: Henrik för att han fann kärleken i kollegan Anders Pihlblad, och TV4 för att ha en sån kompetent programledare till sitt förfogande.

Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Under åren har Henrik synts i en rad olika program och roller. För tillfället är han en av personerna som rattar Efter fem: aktualitetsprogrammet som startades av Tilde de Paula för några år sedan.

Under karriären har han varit med om så många livesändningar att han vet vad som krävs för att kunna förmedla både lättsamma och allvarliga nyheter – och vad som krävs för att snabbt byta mellan dessa.

Annons
Henrik Alsterdal
Henrik Alsterdal är en välkänd TV4-profil och har med åren blivit en erfaren programledare.

Här springer älgen rätt ut

Samtidigt händer det att saker som sker i världen är så förbluffande och ovanliga att till och med Henrik Alsterdal förvånas, häpnas och överraskas över det som pågår.

En sån händelse inträffade i Efter fem under fredagen, när han och kollegorna spelade upp ett klipp på en älg som sprang rätt ut på vägen, framför en förbipasserande cyklist.

– Nu tänkte jag att vi skulle önska trevlig helg med en älg. Detta är en film vi fått från Eskilstuna. Det är ett gäng cyklister som filmar en älg som springer precis framför cykeln, säger Henrik Alsterdal.

Kollegorna i chock: ”Helt otroligt!”

Älgens storlek och fart är något som även Henriks kollegor reagerar på. De kallar det för både ”filmiskt” och ”overkligt” – och kan knappt tro vad det är de får bevittna.

– Vilken fart! Det är helt otroligt! Det ser nästan ut som att den är dataanimerad!

Älg i Eskilstuna
Här springer älgen över en väg i Eskilstuna, mitt framför ett gäng cyklister.

Henrik Alsterdal avslutar med att förklara för tittarna att varken älgen eller cyklisterna kom till skada, men det hindrar inte tittarna från att reagera på händelsen i kanalens kommentarsfält på Facebook.

”Tänk att få med nåt så ovanligt på film som när en älg springer över en väg. Så bra att TV4 förmedlar detta ovanliga till folket!”, skriver en person.

Älgen
Varken älgen eller cyklisterna skadades. Här springer djuret vidare.

Foto: TV4

Annons