Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här tappar Skavlan-Niklas humöret när kameran följer efter honom

04 jun, 2024, 19:30 
Niklas Källner
Niklas Källner är med om en katastrofintervju.
Annons

Niklas Källner blev Sveriges mest älskade flygande reporter i och med sin medverkan i Skavlan. Där visade han prov på en unik förmåga att få folk att slappna av och dela med sig av sitt innersta – även på flygande fot.

Hör Anders Tegnell avslöja sin ånger i "Skavlan"Brand logo
Hör Anders Tegnell avslöja sin ånger i "Skavlan"

Niklas Källner tappar humöret i tv

Det var för den förmågan som Niklas värvades till TV4 för att göra programmet Niklas och verkligheten.

– Den här programserien har jag velat göra länge. Jag är nyfiken på att förstå varför folk gör som de gör och vad det är som driver dem. Även om programmen skildrar fenomen som för mig är främmande vill jag alltid förstå hur människor tänker kring deras livsval, säger Niklas i ett pressmeddelande.

Niklas Källner
Niklas blir riktigt stressad...TV4

– Niklas har gjort något så ovanligt som att inte döma folk på förhand och just den uppriktiga nyfikenheten är vad som gör den här serien oerhört fascinerande och spännande. Vi har så lätt för att döma människor som inte följer normen. Niklas gör ett fantastiskt jobb i att öppna upp rum och världar som de flesta tittare aldrig har sett. Varje avsnitt blir som ett litet äventyr i sig, där Niklas ställs inför delar av verkligheten han aldrig har sett förr, säger Johan Janrell-Aspnäs, exekutiv producent på TV4.

Annons

Men i senaste avsnittet får Niklas en av sina tuffaste uppgifter hittills i karriären. Niklas har rest till USA för att prata med James Strole, en 75-årig entreprenör som specialiserat sig på forskning som ska motverka åldrande.

"Det går inte att ställa en enda fråga"

Niklas vill veta mer om James drivkrafter, men har svårt att ens få ställa en fråga till den excentriske mannen. De möts nämligen på en mässa, och James far och flänger och pratar med nya människor hela tiden.

Niklas blir märkbart frustrerad och beklagar sig för kameramannen som han har i släptåg.

– Det går inte att ställa en enda fråga, säger Niklas.

Till slut får han ställa sin fråga – efter mycket om och men.

NIKLAS: – Ser du åldrande som en sjukdom?

JAMES: – Ja, det gör jag. En sjukdom som går att bota. Döden är vår värsta fiende. Vi försöker skapa evigt liv, så som det borde vara.

Annons