Här tröttnar gästen på Tilde de Paula Ebys beteende – i direktsändning

25 maj, 2022, 09:00 
AvSimon Holm Stålhand
Tilde de Paula Ebys intervju fick ett efterspel.

Tilde de Paula Ebys intervju gick inte helt som planerat...

Annons

Förra året ställdes prisutdelningen på Polarpriset in men i år var ceremonin tillbaka på Grand Hôtel i Stockholm. Årets vinnare var den franska solistensemblen Ensemble Intercontemporain och den amerikanske rockartisten Iggy Pop.

Tilda de Paula Eby
Tilda de Paula Eby är van vid intervjuer.

Ensemble Intercontemporain grundades redan 1970 och anses vara en av världens ledande inom klassisk musik. Polarprisnämnden beskriver ensemblen som ”den samtida musikens egen Stradivarius”.

– Vi är alla superglada och stolta. Inte bara över vad vi åstadkommit utan över erkännandet. Det är resultatet av att ensemblens medlemmar aldrig tvekar, av deras disciplin, passion och kunskap, sade Matthias Pintscher, dirigent för Ensemble intercontemporain i februari när det tillkännagavs.

Recept.se Nyhetsbrev

Därför tröttnade han på Tilde de Paula Eby

Iggy Pop under Polarpriset
Rocklegendaren, Iggy Pop.

Den 75-årige rocklegendaren Iggy Pop, som egentligen heter James Newell Osterberg, tog i år hem priset i populärmusik. Han slog igenom under 1960-talet med bandet The Stooges och hans mest kända låt är The passenger. Det var också Iggy Pop som snodde rubriker – när Tilde de Paula Eby intervjuade rockstjärnan.

Annons

Under Tilde de Paula Ebys intervju med Iggy Pop på Polarpriset försökte programledaren Tilde de Paula Eby flera gånger avrunda intervjun – vilket inte uppskattades av rocklegendaren som hyllade flera svenska artister.

Iggy Pop och Tilda de Paula Eby
Här tröttnade Iggy Pop på Tilda de Paula Ebys intervju. Foto: Skärmdump/TV4

– Jag har lyssnat mycket på svensk musik. Min favorit är Henrik Palm, många vet inte vem han är. Viagra boys är också väldigt bra, säger Iggy Pop i direktsändningen.

Men Tilde de Paula Eby var inte lika pratsugen. Så när hon för andra gången försökte avrunda intervjun så tröttnade till slut Iggy Pop på Tilde – vilket han inte försökte dölja på något sätt.

Iggy Pop uttryckte sitt missnöje över intervjun genom att grimasera tydligt medan Tilde de Paula Eby avslutade intervjun.

Iggy Pops min fångades dessutom på film – missa inte det i tv-spelaren högst upp i artikeln!

Hela banketten från Polarprisgalan kan du se på TV4 play.

Annons