Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här tvingas TV4-profilen till en förnedrande ursäkt: "Jag är skyldig"

01 feb, 2024, 18:58 
Axel Pileby i Efter Fem
Axel Pileby stod för en pinsam miss i TV4-programmet Efter Fem.
Annons

Ingen kan säga att Axel Pileby fick en lätt start på karriären. Det tog år av tröstlös kamp innan det stora genombrottet kom, när han handplockades för att leda storsatsningen Efter Fem tillsammans med Anna Brolin, Tilde de Paula Eby, Maximilian Artell, Henrik Alsterdal och Johan Maceus.

Så mycket pengar tjänar Axel PilebyBrand logo
Så mycket pengar tjänar Axel Pileby

Axel Pileby utskämd i Efter Fem

Där har Axel blivit ett uppskattat inslag för många tv-tittare. Men i veckan fick hans anseende i Katrineholm sig en törn. Axel stod för en pinsam miss – mitt i direktsändning.

Annons
Axel Pileby
Axel sa helt fel!

Axel skulle prata om en dunktävling i Hovet i Stockholm. Den var en del av svenska cupen-finalen som Svenska basketbollförbundet arrangerade.

Så här sa Axel i inslaget.

– Vi börjar i spänstiga Katrineholm. Vi ska spana på en bild. För därifrån kommer 21-åriga William Allen på en träning med KFUM, Karlskoga basket. Han är bara 1,85 lång men du ser ju själv, ruggigt fin spänst där, säger Axel.

– Det är Katrineholms-Posten som rapporterar: "Han blev stjärna över en dag – vann dunktävling på Hovet".

Annons

Axel Pileby – så här gjorde han bort sig

Men däri bestod den fatala missen. Det var inte alls Katrineholms-Postens rubrik som Axel läste upp. Den hade författats av Karlskoga Tidning-Kuriren – en helt annan publikation!

Nu har Axel tvingats krypa till korset av den felaktigt utpekade Katrineholms-Posten.

– Det är jag som är skyldig till gårdagens klanteri, säger Axel till Katrineholms-Posten.

– När jag skrev ihop grejen noterade jag att William var från Katrineholm, men att han bodde i Karlskoga sedan 1,5 år tillbaka. I samband med detta måste jag, mycket slarvigt, ha kopplat ihop loggan "KT-K" med Katrineholms-Kuriren. Jag inser nu att ni har "Kkuriren" och att "KT-K" är Karlskoga Tidning-Kuriren.

Annons