Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Harald Treutiger försvann från rampljuset – så lever han i dag

Harald Treutiger var en av de största tv-profilerna på 90-talet, men sedan försvann han.

Harald Treutiger var en populär programledare på 90-talet, men sedan försvann han från tv-rutan. Nu berättar han om livet efter rampljuset och vad han gör i dag.

Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

På 90-talet var Harald Treutiger en av Sveriges absolut största tv-profiler. Det var inte många tv-produktioner som han inte var delaktig i.

”24 karat”, Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, ”Rena rama sanningen”, ”Expedition Robinson” – bara för att nämna några.

Det var 1982 som hans karriär tog fart när han fick jobb på SVT, då som renodlad journalist. Men senare kom han att bli en hyllad programledare och lämnade då kanalen för TV3.

Harald Treutiger möttes av motgångar

Men efter flera år av framgångar kom bakslagen. Bland annat var det skriverier och kritik kring Robinson som försämrades hans programledarposition, men också andra program som visade sig bli en flopp.

När Harald nådde 50-årsåldern valde han därför att lämna rollen som programledare och försvann därmed helt från tv-rutan.

LÄS MER: Därför försvann Harald Treutiger från rutan – avslöjandet efter 15 år

Valde att byta karriär

Harald Treutiger tog då hjälp av en karriärkonsult eftersom han ville byta bana helt. Och valet blev ganska enkelt, för det som alltid funnits i hans hjärta är båtlivet.

– När jag var liten lärde jag mig segla optimist och Bohusjulle, så jag är uppvuxen med det. Men det som hände på mitten av 00-talet var att jag bestämde mig för att det här ska bli mitt jobb, säger han till GP.

Sagt och gjort. Harald tog skepparexamen och förverkligade därefter en stor dröm – under flera år seglade han charterskepp i Karibien.

Dessutom har han jobbat som navigationslärare och drivit ett litet skärgårdsrederi i Göteborg.

I dag är Harald Treutiger 65 år och njuter av livet som pensionär.

I dag är Harald Treutiger 65 år och njuter av livet som pensionär.

Karin Trnblom/TT

Harald är där han vill vara

I dag är Harald 65 år och sedan två år tillbaka njuter han av livet som pensionär. Men intresset för båtar är ändå inget han ger upp, utan det är fortfarande en stor del av hans liv.

Och ett liv i rampljuset är ingenting han varken saknar eller längtar efter längre.

– Nej, och det tror man säkert inte, men jag har varit så jävla rik och berömd så jag har faktiskt inget behov av det. Jag får inte ståpick av de grejerna längre. Jag har fått ett helt annat fokus i livet än rampljuset, säger han till Aftonbladet.

Foto: TT