Hårda attacken mot Let's dance-stjärnorna – sågas helt öppet

Let's Dance 2022. David Lindgren och Petra Mede tillsammans med Malin Watson och Henrik Fexeus

Foto: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT
Hårda ord när tv-profilerna säger sitt om danstävlingen.
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!
0:44

Efter reklamen: Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

(0:44)

Slå på ljud

Att Let's Dance 2022 är i full gång finns det nog ingen som har missat. Och som om det inte vore nog med drama på dansgolvet, har det nu börjat storma även utanför.

Camilla Läckberg är likt många andra, en tidigare Let's Dance-deltagare, och hon fick sig några kängor av tv-och poddprofilerna Filip och Fredrik...

"Inte Nobels fredspris"

Det var tio år sedan Läckberg valsade runt i Let's Dance, men med hennes kändistäta kontaktbok har hon även i år en koppling till tävlingen. Denna gång var det författarkollegan och mentalisten Henrik Fexeus hon hejade på.

Mediemännen Filip och Fredrik noterade detta, och ventilerade om Camillas sociala medie-närvaro i sin podcast.

– Camilla Läckberg har blivit någon slags konstig bordellmamma för nya kullar av Let's Dance-deltagare. Varje säsong så har hon någon hon känner, som ger sig in i den här TV4-familjen och ska dansa, och då ska hon alltid då kratta för den här personen, och be folk rösta, säger Fredrik Wikingsson.

Han fortsätter och förklarar att Camilla skriver långa texter om Henrik Fexeus, och berättar hur stolt hon är över sin vän som dansar i tv. Kollegan Filip Hammar håller med om att hyllningarna är överdrivna.

– Det här är ett dansprogram i tv, det är inte så att han står och tar emot Nobels fredspris! flikar han in.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Stina Stjernkvist/EXP/TT

Kaxiga piken – mot alla Let's Dance-deltagare

Fredrik läser upp ett inlägg från Camillas Instagram, där hon bland annat skriver att Henrik varit mobbad som barn, och att Let's Dance-succén är hans stora revansch. Det är här meningarna skiljs åt, och tonen blir allt hårdare.

– Tycker man att det är revanschen så är det bara kändisskap som man är ute efter, säger en aningen uppjagad Wikingsson.

”Nu sitter säkert de som mobbade oss och pekar och säger: Jag gick i samma skola som den där killen i Let’s Dance”. sa jurymedlemmen Dermot Clemenger efter Henriks dans, och Läckberg skriver att hon älskar det. Filip och Fredrik å andra sidan, kunde inte hålla med mindre.

– Han är en människa som säljer miljoner böcker, det är väl revanchen? frågar sig Filip Hammar.

– Inte att han dansar en cha-cha på blankt golv med Malin Watson och Dermot Clemenger sitter och applåderar, instämmer Fredrik Wikingsson.

– De allra flesta tänker ju vilken jävla tönt som är med i Let's Dance. Människor som är med i Let's Dance är ju inte coola, säger Filip Hammar.

Av allt att döma verkar det inte som om Let's Dance är aktuellt för varken Filip eller Fredrik, men skulle de ställa upp återstår det att se om Läckberg ber sina följare rösta på även dem.

Foto: TT

LÄS MER: Jesper Parneviks hårda ord om Let's dance: "Den här jävla bubblan..."

LÄS MER: Hemligheten bakom kulisserna i Let's Dance – det tittarna inte vet om

LÄS MER: Familjen rasar mot TV4 – händelsen med Mia Parnevik i Let's Dance