Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Hårda kritiken efter SVT:s mystiska beteende med Pernilla Wahlgren: "Gör om, gör rätt"

12 aug, 2023, 11:00 
Felicia Plåt
Pernilla Wahlgren
Pernilla har gjort succé på Allsångsscenen. Foto: TT

Journalisten Mattias Bergqvist riktar skarp kritik mot SVT!

Annons

Under sju härliga veckor har hela Sverige kunnat njuta av Allsång på Skansen. Det är programmet vi alla längtar till varje sommar för att få sjunga klassiska och nya visor tillsammans.

Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!

Pernillas succé i Allsång

Nytt för i år var att det älskade programmet fick en ny programledare. Ingen mindre än folkkära Pernilla Wahlgren. Hon tog över rodret efter Sanna Nielsen som höll i programmet under sju år. Trots att vi älskar Sanna så har Pernilla verkligen tagit Allsången med storm.

Det har bjudits på flera överraskningar som fått oss att gapa av skratt, härliga gäster och en massa musik. Nu börjar programmet att lida mot sitt slut och under nästa tisdag är det dags för säsongen allra sista program.

Nu återstår den stora frågan – kommer Pernilla fortsätta som programledare för Allsång på Skansen?

Annons

Oklara beskedet om Pernillas framtid

SVT har ännu inte gått ut med några detaljer och frågan kvarstår hos alla nyfikna tittare. Vilket även har lett till att journalisten Mattias Bergqvist har riktat kritik mot SVT.

"När det gäller underhållnings-tv är få mer lämpad för det uppdraget än Pernilla Wahlgren.", skriver Mattias i Expressen.

Mattias menar att Pernilla har varit ett av de mest självklara programledarna för Allsång på Skansen sedan Lasse Berghagen, vilket är ett väldigt bra betyg. Vilket han även tycker visas på tittarsiffrorna som vecka efter vecka har visar på flera miljoner.

Pernilla Wahlgren
Pernilla har tagit Allsång med storm.

Tuffa kritiken mot SVT:s beslut

Därför riktar han nu kritik mot SVT: mystiska beteende, då de ännu inte har kommit med ett besked om att Pernilla kommer fortsätta som programledare.

Annons

"Att SVT ännu inte meddelat om Pernilla Wahlgren fortsätter som programledare är ett misstag. Gör det snabbt och smidigt före tisdagens final, och skriv ett kontrakt som sträcker sig över flera år.", skriver Mattias.

"Gör om och gör rätt, SVT."

Precis som många andra tycker Mattias att det är självklart att Pernilla ska fortsätta programleda och att det nästan skulle vara konstigt att inte se henne på Sollidenscenen nästa sommar.

"För så blir det väl? Så borde det bli. Och så bör det förbli. Efter en allsångssommar med Pernilla Wahlgren är det svårt att ens tänka på programmet utan henne.", fortsätter Mattias.

Vi får se vad SVT ger för beslut angående Pernillas framtid i Allsång på Skansen, men det verkar som att alla är överens om att vilja se henne leda programmet många år framöver.

Annons