Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hårda orden mot Agnetha Fältskog efter tio års tystnad: "Saknar själ och hjärta"

12 okt, 2023, 11:00 
AvGabriella Hall
ABBA-ikonen kritiseras – men blir också försvarad.
Annons

Agneta Fältskog släpper platta och på fredag smäller det.

Agnetas soloplatta "A" har tioårsjubileum och för att fira har låtarna fått en uppfräschning.

Det var för några år sedan när hon lyssnade på radio och en låt från albumet började spelas som hon plötsligt slogs av tanken: hur skulle albumet låta om det spelades in idag?

Agnetha Fältskog - livet efter ABBABrand logo
Agnetha Fältskog - livet efter ABBA

Agnetha Fältskog försöker fräscha upp musiken

Hon kunde inte släppa tanken och nu är de nya versionerna de tio original låtarna redo att spelas. "A+" bjuder även på en extra låt utöver de samma gamla vanliga. Singeln "Where Do We Go From Here?" blir de första nya Agnetha själv gör på tio år.

För resten av låtarna på albumet är Agnetas röst densamma som 2013. Det nya är i stället produktionen som Jörgen Elofsson och Anton ”Hybrid” Mårtensson hanterar.

Av det som hittills har släppts från albumet har reaktionerna varit blandade. Från en som skriver "Jag älskar det" till en annan som skriver "Efter att ha lyssnat skulle jag föreslå ett namnbyte på albumet... A- känns mer passande för den hör röran", i kommentarsfältet på Agnetas Instagram.

Agnetha Fältskogs nya platta – en besvikelse för fansen

Men ena sidan verkar väga tyngre bland fansen:

Annons

"Jag kan inte komma på en enda song som blivit bättre av en trumdator... absolut inte denna", skriver en och syftar till duetten med Gary Barlow.

"Håller med alla andra tyvärr... föredrar orginalet", uttrycker en annan.

"Hmm, ja vi borde vara tacksamma över "ny" musik, men Agneta med en annan produktion än B&B låter för det mesta platt och när hennes röst blir behandlad av teknologi saknar den själ och hjärta", kommenterar en tredje.

Men samtidigt ser andra fram emot resten av albumet. En person kände till och med att den behövde står upp och försvara Agnetha:

"Trodde aldrig dagen Agnetha får hat skulle komma... och från ABBA fans. Gillar du det inte, släpp det och låt de som gillar det vara glada".

Foto: TT

Annons