Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hårda orden om ikonens kärlek: "Vulgär – inte fin nog för Björn Borg"

27 feb, 2024, 06:30 
Björn Borg
Björn Borgs kärlekliv har återigen hamnat på löpsedlarna!
Annons

Loredana Berté var gift Björn Borg mellan 1989 och 1993. Det blev ett väldigt skandalomsusat äktenskap, som sedan resulterade i en minst lika skandalomsusad skilsmässa.

– Mitt livs största misstag var att förälska mig i Björn Borg. Jag gjorde felet att kasta bort sex år av mitt liv och min karriär genom att vara hans hustru, sa Loredana i efterhand.

Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

– Han var miljardär men betalade inte ens mina flygbiljetter så vi kunde vara tillsammans, inte heller gav han mig chansen att få ett barn.

Björn Borgs exfru i pressen igen

Laredona och Björn under lyckligare dagar.David Crump/Daily Mail/REX

Loredana var nyligen på tapeten igen, eftersom hon deltog i den italienska motsvarigheten till Melodifestivalen, Sanremo-festivalen. Då sa hon att hon skulle vilja vinna som ett slags hämnd på Björn Borg – eftersom hon då skulle få tävla i hans hemland.

Annons

Loredana och Björn är uppenbarligen långtifrån såta vänner. Men faktum är att Loredana redan från började kände att svenskarna som kollektiv hyste vissa antipatier gentemot henne.

Den tidigare SVT-profilen och Italienkorrespondenten Kristina Kappelin ger henne rätt.

– Det jag minns är att hon inte blev så populär i Sverige, det svenska folket tyckte att hon var för vulgär, säger Kristina till Expressen.

– Jag kommer ihåg ett speciellt tillfälle när hon kom med Borg till en officiell tillställning. Hon anlände med honom i en svart liten klänning som såg ut som en underklänning. Det blev en väldig uppståndelse kring det där, säger Kappelin.

"Inte fin nog för Björn Borg"

Enligt Kristina fungerar Loredanas flamboyanta personlighet mycket bättre i Italien än i Sverige.

– Italienarna är ju på något sätt mycket mer toleranta och mindre dömande än vad svenskar är. Bilden av henne är mycket mer positiv i Italien än vad den var i Sverige. I Sverige uppfattades hon inte som fin nog för nationalhjälten Björn Borg. Så upplevde jag det i alla fall.

Annons