Harrys beteende på begravningen förvirrar – mystiska bilderna får alla att undra

23 sep, 2022, 04:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Bilderna på prins Harry får nu stor spridning i medierna – och alla undrar samma sak.

Annons
Charles största utmaning – som kung av England
Charles största utmaning – som kung av England

Harry och Meghan har länge varit i strålkastarljuset av diverse anledningar. Främst på grund av de konflikter som deras sorti ur brittiska kungahuset medfört, och ofta är det Meghan som står i skriveriernas centrum.

Men inte denna gång. Nu är det Harry som på egen hand väcker frågetecken.

Prins Harrys beteende väcker frågetecken

När Meghan och Harry fick beskedet om drottning Elizabeth befann de sig redan i Storbritannien på jobbresa. Och blev sedan självfallet kvar.

Recept.se Nyhetsbrev

Under dagarna före och efter begravningen har Sussex-paret därför fått chans att återförenas med kungafamiljen, och av bilder att döma verkar de ha kommit varandra en aning närmare igen – ja, de har ju i alla fall umgåtts.

Annons

Men det är inte den frågan som varit på allas läppar de senaste dagarna. Det är nämligen Harrys uniform.

På lördagen höll drottningens åtta barnbarn en 15 minuter lång vaka runt kistan i Westminister Hall. Harry dök då upp i sin militära uniform, vilken han inte burit på över två år.

Harry i sin militära uniform för första gången sedan 2020. Foto: TT

Frågetecknen blev desto fler när Harry på måndagen, på begravningsdagen, i stället dök upp i en svart jackett med diverse fastnålade medaljer, och kritstrecksrandiga kostymbyxor.

På begäran av kung Charles

Harry blev fråntagen alla sina militära titlar när han avsade sig alla sina kungliga uppdrag, och fick därför inte bära uniformen på drottningens begravning.

Annons

Däremot ändrade sig pappa kung Charles i sista stund gällande vakan, då det var på hans begäran som Harry då bar uniformen.

Men enligt en källa till Page Six var det oväsentligt för Harry vad han var iklädd.

"Prins Harry var beredd att ha på sig precis det som hans farmor hade planerat. Han fokuserade på att hedra henne, och inget annat."

På begravningen fick Harry lämna uniformen hemma igen, och bar i stället en jackett.

Foto: TT

Annons