Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hasse Aro ber om ursäkt - efter missen i sändning

21 aug, 2023, 08:00 
Samuel Björn
Hasse Aro och Camilla Läckberg
Hasse Aro och Camilla Läckberg.

Missen fick flera personer att höja på ögonbrynen - nu förklarar Hasse Aro sig.

Annons
Bekräftat: Hagasessorna återförenade • Daniel avslöjar allt i SVT • Kungen & Silvia på romantisk resa – 3 kungliga snackisar från vecka 33!Brand logo
Bekräftat: Hagasessorna återförenade • Daniel avslöjar allt i SVT • Kungen & Silvia på romantisk resa – 3 kungliga snackisar från vecka 33!

Hasse Aro har hållit på med tv i 34 år nu. Vi känner mest igen honom för seriösa true crime-program såsom Brottsplats Sverige och såklart Efterlyst.

Men ibland ser vi också Hasse i mer lättsamma sammanhang, så som hans medverkan i programmen Alla mot alla och i På Spåret i vintras - i det sistnämnde gjorde han en blunder som han nu ber om ursäkt för.

Ansiktet utåt för true crime

Hasse Aros medverkan i Efterlyst sedan på 90-talet har gjort att han för många känns som ansiktet utåt för true crime i Sverige.

I september fyller programledaren 66 år, men det betyder inte att han kommer trappa ner i tempo - snarare tvärt om.

Annons

– Det som har hänt nu är att min podcast ”Fallen jag aldrig glömmer” har blivit väldigt stor och växer. Jag trappar inte ned, jag trappar upp. Det är härligt att i min ålder få vara med om någonting nytt och ta nya tag, berättar Hasse i en intervju med Aftonbladet.

Hasse Aro
Hasse Aro har decennier av erfarenhet inom true-crime genren.

Själv så har han ett fall som har följt med honom länge - likt det gjort för många svenskar genom åren.

– Det självklara svaret är Palmemordet eftersom jag jobbade den natten. Jag var ute och sände direkt, jag jobbade då på Radio Stockholm. Sedan har Palmemordet följt mig under hela min karriär.

Hasse Aro i frågesport

Hasse Aro var med i Alla mot alla redan i programmets andra säsong 2019. Då diskuterade han bland annat hur många sexdockor som det faktiskt finns samt varför Joe Labero egentligen heter Joe Labero med sin tävlingspartner Martina Haag.

Annons

Någon vinst blev det inte för Hasse och Martina som kunde se Suzanne Axell och Davis Sundin kamma hem den säsongen av det populära programmet.

I vintras var det dock dags för programledaren att äntra båset och gnugga sina geniknölar åter igen - denna gång i programmet På Spåret tillsammans med författaren Camilla Läckberg.

Hasse Aro och Camilla Läckberg.
Hasse Aro och Camilla Läckberg.

I På Spåret vart det ingen vinst för Hasse heller utan istället väckte han intresse av en annan anledning. Under ett segment dör man ska placera ut en plats på en karta och försöka komma så nära som möjligt hamnade nämligen Hasse helt fel - på Gävle.

– Det var så pinsamt. Jag vet ju var Gävle ligger, jag fick en blackout och tänkte helt fel. Jag satte mig i bilen i fantasin och körde. Då fick jag för mig att man kör inåt landet efter Uppsala, men det gör man inte. Jag ber Gävle om ursäkt, berättar han för Aftonbladet.

Annons